top of page
Fästpunkt 1
CHANSER SKAPADES

I lördags var det dags för ny hemmamatch för herrlaget, och den här gången var det ett ganska välbekant motstånd i form av St Sigfrid. Matchen blåstes igång redan kl 12 och kanske var det lite väl tidigt för bortalaget från Nybrotrakterna, då det var GIF som tog ett klart grepp om matchen och pressade ner St Sigfrid första 20.

 

Bortalaget hade stora problem med passningsspelet och GIF kunde flera gånger vinna boll högt och anfalla mot bortamålet. Några superheta lägen skapades tyvärr inte och St Sigfrid kunde komma in i matchen och tvingade Erik till en jätteräddning när 2 bortaspelare kom fria mot honom.

Strax därefter kom också ledningsmålet efter att GIF rensat undan en hörna men tappat markeringen på det efterföljande inlägget, och Adam Krim kunde nicka in ledningsmålet för bortalaget.

Efter detta bytte halvleken skepnad och det var istället GIF som hade stora problem med passningsspelet och man fick återigen gå in i halvtidspausen med ett underläge 0-1.

Andra halvlek bjöd inte på något skönspel utan bestod av väldigt mycket kamp och ganska lite organiserat passningsspel, orken började dock tryta för bortalaget sista 20 och GIF kunde börja mata en hel del bollar mot straffområdet. Det skapades en del chanser där Carla fick en fin passning av en bortaförsvarare men avslutade friläget strax över och Erik W, som fick följa med upp på en hörna, nådde högst och nickade mot bortre där Gunnarsson kunde avsluta från nära håll men målvakten räddade även den nicken. Tyvärr stod sig fortsatt 0-1 när domaren blåste av en ganska grinig tillställning där känslan är att oavgjort hade varit mer rättvist. Vi får jaga revansch på fredag när vi möter Alsterbro (ett inte lika bekant motstånd) på Hindsjövallen.

Fästpunkt 2
DEBUT och COMEBACK

Herrlaget har hunnit med att spela två nya hemmamatcher sedan sist, tyvärr har det blivit två stycken förluster. Förra helgen var det match mot Runsten/Möckleby, där bortalaget tidigt tog kommandot och gick upp i en rättvis 2-0 - ledning.

 

GIF kunde dock hämta upp till 2-2 efter att en bortaback först styrt in Emils inspel i mål och Michaiel fått göra sitt första seriemål tidigt i andra halvlek. R/M återtog ledningen med kvarten kvar efter att en lång frispark skarvats förbi Erik i målet och den här gången kunde inte GIF resa sig.

Den här helgen hoppades vi på revansch när Möre BK gästade Widavallen men dom förhoppningarna grusades ganska omgående när Möre tar ledningen redan efter fyra minuter. Större delen av, den förvisso inte helt opartiska, publiken och tränarbänken tyckte Möre-spelaren var offside men linjedomaren höll flaggan nere. Möre var klart starkast i inledningen och kunde utöka ledningen till 0-2 innan 10 minuter var spelade.

GIF spelade upp sig efter målet och hade bud på mål där Max var närmast med en ribbträff men den här eftermiddagen kunde vi inte hämta upp ett tvåmålsunderläge. I andra halvlek revanscherade sig domaren genom att dela ut en mkt tveksam straff till GIF, men tyvärr slogs den över.

 

Det blev istället Möre som gjorde matchens sista mål när GIF blottar sig bakåt och matchen slutar 0-3. 

En lite gladare nyhet är att John Welander äntligen fick göra A-lagsdebut för moderklubben! John presenterades som nyförvärv redan 2018 men debuten har pga skador dröjt tills idag. Utöver det så var också Jaffa tillbaka i laget och Magnus Björnlund gjorde comeback på innermittfältet.

Fästpunkt 3
TRE POÄNG EFTER UPPHÄMTNING

I fredags satte sig herrlaget i bussen och åkte till Bäckebo för säsongens tredje seriematch.

Matchen började jämnt, hemmalaget har lite mer boll men GIF kan flertalet gånger hota hemmalagets backlinje i djupled. Efter cirka 20 minuter tar Bäckebo ledningen efter att en hemmaspelare kunnat slå in en retur i öppet mål.

 

GIF svarade snabbt och det var återigen Erik Johansson som slår till med ett skott en bit utifrån som vackert knorrar sig in i krysset. Precis innan halvleken var över skulle Bäckebo ta ledningen på nytt när en anfallare når högst på en frispark och kan nicka in bollen bakom Fredrik (som fick hoppa in efter att Erik W fått kasta in handduken på uppvärmningen).  

Andra halvlek hann knappt starta innan Bäckebo utökade till 3-1 när samma hemmaspelare kommer fri. Max kunde reducera till 3-2 innan timmen var spelad, assisterad av Erik.

 

GIF har efter det svårt att etablera något tryck mot hemmalaget som nu helt förlitar sig på längre bollar mot sina forwards. Efter en sådan boll i 80:e så ledsnar en hemmaspelare på att inte få några frisparkar med sig och sparkar ned Max med direktrött som följd. GIF får av detta såklart ny energi och med 5 minuter kvar kan Max nicka in kvitteringen efter att målvakten räddat ett skott från Emil.

Man var dock inte nöjda med 1 poäng ikväll utan kunde efter kvitteringen trycka ned Bäckebo ytterligare, och i 90:e minuten skarvar Carla in segermålet efter att Erik skjutit på en hörna. Hemmalaget får någon minut att forcera efter detta men GIF kan stå emot och kan efter en mycket bra insats åka från Bäckebo med säsongens första poäng och seger!

Fästpunkt 4
NY HUVUDTRÄNARE TILL HERRTRUPPEN

Välkommen till VGIF-familjen!

 

Det är första advent och vad passar inte bättre då än att presentera ett nyförvärv till säsongen 2022!

 

Vissefjärda GIF vill hälsa Johan Karlsson välkommen till den röd/vita familjen! Johan kommer att från och med nästa säsong ta rollen som huvudtränare för herrlaget.

 

Det är inte heller första gången han tar sig an ett sådant uppdrag, bl.a har han de senaste 3 åren varit huvudtränare för Lessebo GOIF herrlag. Vi hoppas att du kommer att trivas hos oss och det ska bli spännande att se vad du har att komma med!

 

Välkommen Johan!

DSC04961.JPG
Fästpunkt 5
LÄGGER TAKTIKTAVLAN PÅ HYLLAN

Vi har sett honom som spelare och för två år sedan kom han in som assisterande tränare och inför säsongen 2021 tog han över rollen som huvudtränare för herrlaget. Nu har Johan Magnusson valt att tacka för sig och lägga taktiktavlan på hyllan. 

 

Under sin tid i tränargruppen har Johan varit med och tagit VGIF till division 5 och även fått laget möjligheten att inför säsongen 2022 att fortsätta i den samma.

 

Tack Johan eller ”Mangan” som du kanske är mer van vid att kallas. Tack för den tid du varit hos oss, tack för allt arbete du lagt ner för klubben! 

Vi i Vissefjärda GIF vill önska dig stor lycka framöver och hoppas att vi kommer se dig i alla fall minst på läktarplats när domaren blåser igång matchen på vallen!

DSC07845.JPG
Fästpunkt 6
HÄNG MED LAGET!

Säsongen börjar närma sig sitt slut och på söndag väntar sista matchen då borta mot Vederslöv/Dänn.IF.

 

Med detta sagt så kommer laget bege sig dit med hjälp av buss och du har nu möjlighet att få följa med på bussen till matchen. 20st platser finns tillgängliga för våra supportrar och det är först till kvarn som gäller.

 

Anmälan kostar 50kr och du anmäler dig via Oscar Bergqvist på 070-678 36 24

 

 

OBS! 13.15 lämnar bussen Widavallen.

FÖLJ.JPG
Årets stipendiater till Magnus Runessons kamratpris

I halvtidspausen i matchen mellan VGIF och Åseda delades Magnus Runessons kamratpris för år 2020 ut.

 

Magnus Runessons kamratpris instiftades 1987 på initiativ av Rune och Ewy Karlsson.  

 

Priset skall delas ut till några som gjort ett arbete för att stödja föreningens verksamhet samt varit en god idrottskamrat.

 

Stipendierna tilldelades Axel Svensson och Nicoletta Filip. Stort grattis!

IMG_2279.JPG
Viktig trepoängare i sista hemmamatchen

VGIF tog en viktig seger hemma mot Åseda på söndagseftermiddagen. Men segern satt oväntat hårt inne mot tabelljumbon som dessutom fick en man utvisad i slutet på första halvlek. En första halvlek som får beskrivas som krampaktig där många felbeslut och felpassningar ledde till en matchbild inge särskilt många kan ha njutit av på Widavallen. Det skapades inte heller några direkta farligheter. Men matchen skulle som sagt ta en stor vändning strax innan paus när en bortaspelare kastade sig huvudlöst in i en duell och det röda kortet flög upp omedelbart från domaren och det var ingen som protesterade mot det beslutet. I andra halvlek tar VGIF över initiativet mer och mer. Det börjar också dyka upp lite chanser, både genom en högre press och några kombinationer. Max och Felix missar båda varsitt friläge, Simon sätter en frispark i stolpen men det ska krävas en straff för att få hål på Åseda idag. Reza B blir fälld och Jon är säker från 11 meter. VGIF fortsätter efter målet att skapa chanser men främst Felix och Reza B har ingen större lycka med avsluten idag. Sista 10 får Åseda lite tryck och kan lyfta in nån lång vill men nån direkt farlighet skapas inte. Matchen slutar 1-0 till VGIF som därmed skapar sig ett gynnsamt läge inför avslutningen kommande helg

4BCE4AA3-5F18-4205-BA4F-8D186B365636.JPG
Andra raka segern

VGIF begav sig till Konga och Örmovallen för att försöka börja andra raka segern.

Först halvlek är ganska jämn men det är VGIF som har egentligen alla chanser, det är ett par djupledsbollar till Erik och Felix som dock inte lyckats omsätta dessa lägen i mål.

Närmast är Erik när han precis innan halvtid rundar målvakten men avslutet räddas på mållinjen av en back.

Felix å sin sida väntar lite för länge när han får sitt läge och målvakten kan komma ut och avstyra.

 

Andra halvlek och VGIF tar över allt mer men lite oskärpa i avsluten tillsammans med en storspelade hemmamålvakt håller bortanollan intakt. Efter att Marco blivit neddragen vid en frispark så får VGIF straff men denna slår Jon i stolpen. Chanserna fortsätter där Ali och Max står för fina skott men målvakten är åter igen i vägen. Mitt i halvleken kontrar Konga och får sin absolut bästa chans men hemmaspelaren får för dålig träff i bra läge. VGIF fortsätter trycka på och till slut kommer ledningsmålet. Max dribblar förbi ett par spelare, passar Daniel som petar bak bollen till Felix som drar till. Avslutet styrs i mål via en back. Sista 10 minuterna blir svettiga när Konga får 5-6 hörnor och flyttar upp mycket folk.

Flertalet blir riktigt farliga men bortalaget reder ut stormen och tar en välförtjänt trea.

IMG_6348.jpg
Publikfest på kommunderbyt

Sommaren visade sig från sin bästa sida när det åter var dags för fotboll på Widavallen. När det dessutom vankades kommunderby och publikfest fanns det alla förutsättningar för en fantastiskt fotbollskväll.

Första halvlek inled bäst av bortalaget och VGIF får jaga mycket boll. Kanske lite tagna av stundens allvar, men efterhand jämnas spelet ut och sista kvarten är det ett rätt kompakt övertag för VGIF.

På sin egentligen första riktigt heta målchans blir det också 1-0, när Marco efter att en frispark gått i muren, fångat upp bollen och placerat den vid närmsta stolpe.

Strax därefter rinner Bujar igenom men Rickard i bortamålet gör en fin räddning. Och bara kort efter det vänder Max upp utanför straffområdet och skjuter ett skott som går precis över.

 

Stark avslutning VGIF som går till paus i ledning Andra halvlek börjar jämnt, VGIF är rätt nöjda med sin ledning och det blir mer EIS allteftersom men mer än lite halvchanser och skott utifrån skapar de egentligen inte. Halvleken rullar på och när det till slut blir riktigt farligt är det när VGIF i en kontring kommer 3 mot 2 men Felix avslut räddas av en back nära mållinjen. EIS kommer aldrig riktigt nära och när domaren blåser av är det hemmalaget som kan jubla inför den stora derbypubliken.

 

Mål Marco

IMG_2224.jpg
En poäng i seriepremiären

VGIF tog på lördagseftermiddagen emot Rottne IF hemma på Widavallen i seriepremiären av div 5 södra.

Matchen började jämt och lite lugnt och det var nog klokt med tanke på värmen för att orka i 90 min.

Matchens första kvalificerade målchans går till VGIF när Felix kommer runt på kanten och slår ett lågt inlägg som Bujar så när når fram till. Bujar har också en boll i stolpen några minuter senare.

 

Men ledningsmålet skulle komma och det är Felix som bryter högt upp i plan och kommer fri med målvakten. Avslutet räddas men returen studsar på Felix och in i mål. Lite senare blir kapten Frans nersparkad och olyckligt skadad. 10 minuter innan paus kvitterar Rottne efter ett inspel från kanten som går förbi ett par spelare och till slut når en fri Rottne-spelare som kan raka in bollen i tomt mål.

Sista läget får Felix men avslutet går i burgaveln. Andra halvlek hinner knappt starta innan Rottne tar ledningen på hörna som uppkommit efter dubbla bolltapp från hemmalaget.

 

Överlag lite för mycket av den varan i andra halvlek. Det var ofta där Rottne skapade sina chanser. Men nästa mål gör VGIF och det är ånyo Felix som gör det. Denna gång via en lobb från 25 meter. Matchen tappar sen lite i kvalitet, VGIF tvingas till flertalet byten och känslan är att Rottne tar över allt mer. När sedan Felix blir utvisad med 10 minuter blir det naturligt än mer fokus på defensiven och det är ett starkt kämpande VGIF som reder ut avslutningen och kniper en pinne i premiären. Målskytt Felix*2

IMG_0798.JPG
Grupplottningen är färdigställd

Nu är årets turnering lottad! Precis som senaste åren inleds turneringen med ett poolspel.

4 grupper med 3 spelare i varje där dom 2 bästa går vidare till slutspel och placeras enligt ett förutbestämt slutspelsträd.

Grupp 1: Lucas Bergqvist, Alireza Jafari, Joakim Andersson

 

Grupp 2: Niklas Lundmark, Niklas Svensson, Samuel Ekström

 

Grupp 3: Pontus Hägerbrand, Oscar Bergqvist, Johan Svensson

 

Grupp 4: Jon Hägerbrand, Jens Hägerbrand, Adam Ekholm Jäghagen

 

Matcherna i gruppspelet ska vara färdigspelade senast den 15/7.

 

Turneringsregler:

• Matcherna spelas i bäst av 3 set

• Inga domare, man dömer alltså matchen på egen hand

• Vi i tennissektionen tillhandahåller bollar, kontakta Oscar för att få tag på dom

• Rapportera in resultatet direkt efter spelad match till Niklas.

• Bokning av banan görs via Lucas, Pontus eller Niklas. Meddela oss när ni vill spela så kollar vi upp så att det inte krockar med någon annan match.

​• Har ni inte betalat anmälningsavgiften på 100kr ber vi er swisha den snarast. • Behöver ni hjälp med att få kontakt med er motståndare eller undrar något annat är det bara att höra av er.

 

Kontaktuppgifter: Pontus Hägerbrand 0702386762 Lucas Bergqvist 0703526284 Niklas Lundmark 0730530779 Oscar Bergqvist 0706783624

GRUPP_TENNIS.png
VGIFs årliga tennisturnering

Nu är det återigen dags för VM i tennis på vår fina bana i Vissefjärda.

 

Anmälningsavgiften är satt till 100 kr, då ingår hyra av tennisbanan för samtliga matcher.

Vi står också för bollar till matcherna.

 

Turneringsregler:

• Matcherna spelas i bäst av 3 set

• Inga domare, man dömer alltså matchen på egen hand

• Vi i tennissektionen tillhandahåller bollar

• Max deltagarantal: 24

• Sista anmälningsdag 27/6

• Anmälningsavgift 100 kr

• De 8 bästa från förra årets turnering är seedade

 

Anmälan sker till Lucas Bergqvist 070-3526284, Niklas Lundmark 073-0530779 eller Pontus Hägerbrand 070-2386762.

 

Avgiften på 100 kr betalas i samband med detta till någon av oss via Swish.(saknar du swish meddela detta så löser vi det). Din anmälan är inte bekräftad förrän du har betalat.

tennis_169png.png
Tennisbanan är öppen

Nu när det blivit dags att byta bort snö och kyla mot sol och värme så har det åter blivit dags att öppna portarna till vår tennisbana.

Så passa på att plocka fram racket ur garderoben och börja ladda för den kommande tennisturneringen som sker i sommar (information om det kommer senare)

Använda tennisbanan

Du hyr banan genom att köpa etiketter på ICA Matbboden i Vissefjärda och sedan sätta dem på bokningsschemat som finns på anslagstavlan vid ingången till tennisbanan.

 

Det finns fyra olika färger på etiketterna, en för varje priskategori. Varje etikett motsvarar en timmes spel.

 

Priserna är följande: ​

Medlem i Vissefjärda GIF: Vuxen 50 kr/timme

Ungdom - 18 25 kr/timme ​

Ej medlem i Vissefjärda GIF:

Vuxen 100 kr/timme

Ungdom - 18 50 kr/timme ​

 

Skriv även ditt namn på etiketten. ​ Banan kommer att vara olåst, alltså ingen nyckel krävs. Kontroll av att spelare betalt kommer att ske. ​

 

Vid frågor kontakta Oscar Bergqvist 0706783624

TENNIS_169.png
Utökning i ledarstaben

Tidigare under året så presenterades Johan som ny huvudtränare och att han kommer ha John på sin sida som assisterande.

 

Nu har tränarstaben utökats där Marco Fransson ansluter till staben som assisterande. Marco går sakta men säkert mer in i rollen samtidig som han även bidrar med sina egenskaper på planen som spelare.

 

"Vad gäller mina insatser som Assisterande så har det inte riktigt kommit igång i och med att jag spelar samtidigt och att inga matcher börjat än. Jag hjälper till med allt jag kan. "

 

Men det är inte bara Marco som ansluter. Den tidigare VGIF-målvakten har nu valt att hjälpa till i utvecklingen av lagets målvakter! Vi säger varmt välkommen tillbaka Johan Weidner 

 

"Glad över att vara en del av tränarstaben i VGIF. Mitt fokus under 2021 kommer att ligga på våra målvakter och att utveckla deras teknik i alla avseenden och situationer."

169_TRANAR_STYRKA.jpg
Lördagsfrallor

Ni har väl inte missat att det åter är dags för lördagsfrallor?

Vi behöver din beställning senast 7/2. Swisha betalning till 123 092 67 17 (Vissefjärda GIF) och skriv din beställning i swishen så levererar vi nybakade frallor från Urshultsbagarn till din postlåda under 10 lördagar i vår från och med 13/2.

 

För mer info, se information som du fått i din brevlåda.

 

Vid frågor kontakta Joakim Andersson 070-562 80 96

FRALLOR1.jpg
Nyårsbingolotter

VGIF säljer bingolotter vid Ica till nyårsbingon den 31/12 på följande tider:

Tisdag 29/12 kl. 10-12 & 15-17

 

Onsdag 30/12 kl 10-12 och 15-17.

nyårslott.jpg
Kallelse till digitalt årsmöte 2021

Årsmöte för 2021 kommer att hållas den

28/2 Kl 16:00.

Mötet kommer att hållas digitalt med hänsyn till rådande omständigheter (covid-19).

Mötesdeltagare måste anmäla sig till ordförande Christopher Boman senast den 21/2.

Anmälan görs helst via sms eller via telefon till Christopher på 070-249 95 97.

Ange din mailadress vid sms.

Efter anmälan skickas en länk till dig så att du kan ansluta till mötet den 28/2.

Med vänlig hälsning

Styrelsen Vissefjärda GIF

DIG_ÅRS.jpg
Låt oss presentera tränarduon 2021

Idag kan Vissefjärda GIF presentera 2021 nya tränarduo för herrlaget!

Det är två väldigt välkända ansikten

Ny huvudtränare för herrlaget blir fjolårets assisterande tränare Johan Magnusson och vid sin sida som assisterande tränare kommer han att ha John Welander!

”Det var inget jag förväntade mig. Men det är ju kul att få träna sin moderklubb och truppen är enligt mig den mest intressanta i kommunen med låg snittålder och samtidigt bra kvalité på spelarna.” - Johan

----------------------------------------------------------------------------------------------------

”Känns speciellt att få vara med och hjälpa sin moderklubb i divison 5 nästa år. Man kom hit för 2,5 år sen i tron om att spela men blivit 2 år som lagledare istället och nu som assisterande. Och förhoppningarna är såklart höga med att jobba med en bra och fantastisk spelartrupp som vi har.” - John

cover_tra.jpg
Ladda upp inför julen med en uppesittarkväll

Snart knackar julen på dörren, men ladda upp redan kvällen innan.

Nu är det dags att införskaffa sig den traditionella Uppesittarlotten. Den 23:e december är det åter igen dags för Bingolottos Uppesittarkväll och du kan enkelt skaffa din lott genom att kontakta oss.

Allt du behöver göra är att kontakta Dan Davoust på 0471-20448 så hjälper han dig att få hem en lott lagom till Uppesittarkvällen. 

vgif_169.jpg
Hård kamp in i det sista

Det blev en tung förlust för VGIF i säsongens sista match. I 83:e minuten gör Böda segermålet på straff och trots att VGIF försökte forcera och skapa frisparkar och hörnor så skapas inga riktigt farliga avslut.

 

Innan dess hade GIF gjort en bra första halvlek där man rättvist tar ledningen efter att Ali nickat in en hörna från Max.

Trots detta skulle Böda kvittera innan halvleken var slut på en frispark som också blev halvlekens sista spark.

I andra var det sedan Böda som kändes starkare och skapade många chanser att ta ledningen innan de då kunde avgöra på straff.

Då Tvärskog samtidigt spelade oavgjort mot St Sigfrid innebär det att VGIF slutar tvåa i gruppen på 6 poäng och får invänta resultat från övriga kvalgrupper innan vi vet nästa säsongs serietillhörighet.

IMG_3063.JPG
Imorgon ska det avgöras!

Kvalet till div 5 avslutas på lördag 24/10 kl 13.00 med match borta mot Böda/Högby.

Förutsättningarna är någorlunda enkla, minst kryss räcker för gruppseger och avancemang till div 5. Även förlust kan räcka, men då beror det på hur det går i andra matcher.

Böda/Högby slutade på en 10e plats i div 5 Sydöstra. I kvalet har de hittills en seger och en förlust.

Truppen ser ut enligt följande:

Rasmus Slättman

Christopher Boman

Jon Hägerbrand

Frans Svensson

Max Welander

Oskar Gunnarsson

Alireza Jafari

Simon Welander

Felix Stigsson

Erik Johansson

Alireza Jafari

Reza Bayat

Christer Carlstedt

Erik Welander

Marco Fransson

Tillsammans mot cancer!

Kampen mot bröstcancern fortsätter och vi i Vissefjärda GIF vill hjälpa till.

Vi har därför startat Brave&Strong, där vi i slutet av oktober kommer att skänka en summa pengar till Bröstcancerföreningen Kalmar Län.

Vill även du vara med och bidra, så kan du nu swisha Vissefjärda GIF valfritt belopp med texten ”Brave&Strong”. (123 092 67 17)

I samband med detta så har man även en möjlighet att vinna en speciell T-Shirt.

Vill man vara med och delta så gör du enligt följande:

1. Swishar (123 092 67 17) valfritt belopp med texten ”Brave&Strong”

2. Du Gillar & delar detta inlägget

3. Du kommenterar med ett

Vinnarna kommer sedan att utses här på Facebook.

Tack för att du vill hjälpa till

GIF_ROSApng.PNG
Fint väder resulterade i ny trepoängare

Det blev en ny seger i kvalet mot division fem under söndagen när GIF lyckades besegra St Sigfrid med 3-2 på bortaplan i ett ovanligt fint kvalväder och framför en större mängd engagerade bortasupportrar.

Det var dock hemmalaget som inledde matchen bäst och det hade bara gått cirka 40 sekunder när Rasse fick göra sin första räddning och returen fick rensas till hörna. Hemmalaget fortsatte sedan ha kommandot första tio minuterna och var flera gånger nära att komma till farliga lägen när GIF inte riktigt kunde hantera de längre bollarna bakom backlinjen som ofta slogs från hemmalaget.

Efter dessa minuter kunde dock GIF få lite mer lugn med bollen och rulla runt den och det blev längre mellan hemmalagets anfall, dock utan att GIF kan skapa några riktigt farliga lägen. Istället var det hemmalaget som i 20:e minuten tog ledningen när man lyckades komma runt på högerkanten och spela snett inåt bakåt till en hemmaspelare som enkelt kan placera in bollen i bortre.

Efter målet var det i princip bara GIF för resten av halvleken när hemmalaget föll lägre och de längre bollarna antingen rann ut över sidlinjen eller kunde tas omhand av bortaförsvaret. Trots ett stort bollinnehav och ett klart läge för Frans precis innan halvtid när han från nära håll avslutar på målvakten efter att hemmaförsvaret och målvakt missförstått varandra så står det 1-0 i halvtid.

Efter paus lyckas hemmalaget flytta upp spelet lite och det är inte riktigt samma klara spelövertag som i första då GIF förlorar en hel del närkamper och slarvar i passningsspelet. Trots detta skulle kvitteringen komma innan det gått en kvart av andra halvlek, detta efter ett fint anfall där Max och Frans kombinerar sig fram på vänsterkanten och Max tillslut ostört kan måtta in ett hårt inlägg som Carla kan styra in i mål med huvudet.

 

GIF fortsatte vara spelförande efter målet och skapade många hörnor och det var också på en sådan som ledningsmålet kom. Frans slår en hård inåtskruvad hörna som målvakten bara kan tippa vidare på en, såvitt undertecknad kunde se, grönklädd hemmaspelare som styr in bollen i eget mål.

Glädjen blev dock kortvarig då Sigfrid bara minuter senare kvitterar till 2-2 efter att ett par förlorade närkamper leder till att en hemmaspelare väldigt ostört kan stå och sikta strax utanför straffområdet och då placerar in bollen i Rasses vänstra kryss.

GIF ville inte vara sämre och det tog bara två minuter till innan Carla når högst på ett inlägg från höger och vackert styr ner bollen i målvaktens första hörn. Detta skulle visa sig bli sista målet i matchen men avslutningen blev inte utan dramatik.

 

Med lite mindre än kvarten kvar kommer Ibra framstörtandes på

ett inlägg men målvakten har redan bollen under god kontroll vilket

leder till en kollision och Ibras andra varning i matchen. Inte helt

förvånande sett till att hela matchen varit ganska så grinig sedan

start men anmärkningsvärt nog klarade sig hemmalaget från

varningar matchen igenom. Det blev också var sin straffsituation

där åtminstone hemmalaget nog borde fått en straff när deras anfallare

blir upphakad i ett friläge. Trots att Sigfrid får ett antal frisparkar

och inkast på slutet som matas in mot straffområdet så skapas det inte

så många fler chanser utan GIF vinner med 3-2.

Efter att Tvärskog igår besegrade Böda/Högby med 3-2 så innebär

detta att GIF med ett minst oavgjort resultat i sista matchen borta

mot just Böda/Högby säkrar spel i division fem nästa säsong.

 

Det finns sannolikt scenarion där GIF kan bli en av dom bästa tvåorna

även vid en mindre förlust mot Böda men då beror det på många olika

resultat både i den egna och de andra kvalgrupperna.

IMG_0737.JPG
Bortamatch i morgondagens kval

Kvalet till div 5 fortsätter för Vissefjärdas del på söndag 18/10 kl 13.00 med match borta mot S:t Sigfrids IF. S:t Sigfrid slutade på en andra plats i div 6 Nybro/Högsby och började sen kvalet förra helgen med en förlust borta mot Böda/Högby.

Det är med andra ord VGIF och Böda/Högby som sitter i förarsätet i kvalgruppen men endast en match är spelad och mycket kan fortfarande hända.

Truppen ser ut enligt följande:

Rasmus Slättman

Christopher Boman

Jon Hägerbrand

Frans Svensson

Max Welander

Oskar Gunnarsson

Alireza Jafari

Simon Welander

Felix Stigsson

Erik Johansson

Reza Ibrahimi

Reza Bayat

Christer Carlstedt

Emil Johansson

IMG_0653.JPG
Premiärseger i kvalet

Vissefjärda vinner första matchen i kvalet!

Trots underläge efter en minut och en pigg start av bortalaget lyckas GIF ta tillbaka initiativet och gå till pausvila med 2-1.

Max skruvar sedan in 3-1 på frispark ganska tidigt i andra halvlek och trots en stressad sista kvart med någon chans åt båda hållen (ffa ett ribbskott från bortalaget)

så blir det inga fler mål. Sammantaget en rättvis seger där GIF för spelet större delen av matchen och inte släpper till speciellt mycket bakåt.

 

Nästa match i kvalet spelas borta mot St Sigfrid, söndag 18:e Oktober kl 13.00

Dags för kval till division 5

Kvalet till div 5 drar igång imorgon lördag 10/10 och det börjar för Vissefjärdas del med en hemmamatch mot Tvärskogs IF. Tvärskog slutade på en tredjeplats i div 6 Kalmar/Öland och har tillsammans med St Sigfrids IF och Böda/Högby placerats i en kvalgrupp där vinnaren går upp i div 5. Det brukar också bli en del tvåor som får ta steget upp.

Matchen startar kl 13.00 på Widavallen.

Truppen ser ut enligt följande

Rasmus Slättman

Christopher Boman

Jon Hägerbrand

Alireza Jafari

Frans Svensson

Max Welander

Oskar Gunnarsson

Alireza Jafari

Gholam Reza Ataji

Simon Welander

Felix Stigsson

Erik Johansson

Reza Ibrahimi

Reza Bayat

Christer Carlstedt

Segern säkrade kval mot division 5

Sista matchen i Div 6 Växjö spelades på Tornevallen i det lilla samhället Torne mot Västra Torsås IF/ Grimslöv.

Matchen avgjordes redan i första halvlek där VGIF gjorde hela fem mål.

Det var egentligen inget snack utan VGIF var helt enkelt lite bättre än motståndet idag.

Målen gjordes i tur och ordning av självmål, Marco, Frans, Erik och så Erik igen.

I andra halvlek gick kvaliteten av naturliga skäl ner något. Bytena avlöste varandra medan de heta målchanserna saknades. Med några minuter kvar satte dock Max 6-0 med en riktig pärla från 25 meter. Detta blev också slutresultatet.

Då Alvesta United FK också vann sin match så betyder det att VGIF slutar på en andra plats och kommer därför med start nästa helg påbörja kvalspel mot div 5.

Håll utkik här på hemsidan och på sociala medier för speldagar.

IMG_2644.JPG
Inför matchen mot VTIF/Grimslöv

Dags för den sista omgången i div 6 Växjö och det finns definitivt förutsättningar för en rafflande upplösning.

VGIF beger sig till Torne för att försöka besegra VTIF/Grimslöv i en match som startar kl 12.00 på söndag (4/10)

VGIF befinner sig på en tredje plats i tabellen, en poäng bakom Alvesta United FK och Wexiö FK. Medan Wexiö har spelat klart så åker Alvesta till Urshult. Det finns alltså goda chanser att klättra i tabellen, i alla fall en placering. Vid poängtapp för VGIF så hotar Skruv bakom. Lag två och tre kvalar medan ettan går direkt upp i div 5.

Truppen ser ut enligt följande:

Rasmus Slättman

Christopher Boman

Jon Hägerbrand

Alireza Jafari

Frans Svensson

Max Welander

Oskar Gunnarsson

Alireza Jafari Gholam

Reza Ataji

Simon Welander

Felix Stigsson

Erik Johansson

Reza Ibrahimi

Marco Fransson

Christer Carlstedt

Hårt fall i seriefinalen

Likt föregående match så var det inte GIF som tog tag i taktpinnen från start utan det var ett spelskickligt hemmalag som började bäst och kom fram på kanterna flera gånger första 10 minuterna men utan att lyckas få igenom några farliga avslut.

Istället var det VGIF, som försökte hota i djupled
på anfallarna Erik och Bayat, som skapade det första farliga avslutet efter att Ibra kommit fram på kanten och spelat bollen snett inåt bakåt till Erik som avslutar men målvakten kan rädda avslutet utan större bekymmer. Strax efter slog Jon ett långt inlägg som ändrar riktning på en hemmaspelare och sånär ställer målvakten som dock lyckas rädda.

 

VGIF ville inte vara sämre och någon minut senare är det Frans som nästan styr in ett inlägg i eget mål men bollen tar ribbans översida.
Halvleken fortskred sedan med en liknande matchbild där hemmalaget hade ett större bollinnehav medan VGIF försökte hota i djupled, men utan så många farliga avslut.

 

Det dröjde till minut 27 innan nästa chans skulle komma och då var det Wexiö som i ett friläge kan placera in 1-0 efter att VGIF inte lyckats stoppa en omställning. Det skulle visa sig bli jobbiga minuter för VGIF då Bayat strax efteråt visar sin frustration över att inte bli tilldömd frispark vilket resulterar i en varning. Bayat var såklart inte nöjd med detta domslut heller och visar det tyvärr på ett sådant sätt att domaren ger honom en
andra varning och GIF spelar resten av matchen med 10 man.

Detta leder ju till att ett redan skickligt hemmalag får än mer ytor att utnyttja och efter 38 minuter utökar man ledningen till 2-0.

 

Det är ytterligare ett friläge och ytterligare ett säkert avslutet, denna gång efter att Wexiö lyckats bryta bollen tidigt i uppspelsfasen. Strax efter är en nyinbytt Marco nära att reducera till 2-1 efter att
hemmalagets målvakt halkat på en lång boll in i boxen, men bollen smet precis förbi Marcos skalle.
Hemmalaget lyckas spela sig igenom ytterligare nån gång innan halvtid men dessa gånger kan Rasse stå i vägen och när den ena av den mkt ojämna duon som dömde dagens match blåser av första halvlek står det 2-0.
VGIF har således en mkt svår uppgift framför sig i andra halvlek och andra halvlek fortsätter likt den första men där hemmalaget, av förståeliga skäl, är ganska nöjda med att hålla bollen inom laget och inte har lika bråttom att attackera målet. En bit in i andra halvlek lyckas VGIF ändå skapa några anfall som resulterar i skott utifrån och någon hörna men utan att det känns riktigt farligt som när hemmalaget kommer fram.

Det är också hemmalaget som kan utöka till 3-0 efter 70 minuter på ännu
ett friläge. Bara minuter senare rinner en långboll från hemmalaget igenom till ännu ett friläge och det är 4-0. Härefter lyckas VGIF ändå skapa energi i laget och efter att Anton lyckats löpa ifrån sin försvarare och serverat Ali ett friläge som han lugnt placerar in så står del 4-1 och lite mer än 10 minuter kvar att spela. Målet ger ytterligare energi och VGIF är strax efter målet uppe på nytt ochhotar men tyvärr lyckas man inte få till något avslut efter att ha spelat sig fram till straffområdesgränsen.

 

Det finns ju såklart gott om ytor för Wexiö att ställa om på och de lyckas flera
gånger pressa VGIF högt upp i banan, en av dessa leder till ett bra frisparksläge där Rasse får sträcka ut ordentligt för att rädda en mycket bra hemmafrispark. På den efterföljande hörnan lyckas Wexiö göra 5-1 och med 5 minuter kvar är energin slut hos VGIF. Innan matchen tar slut hinner hemmalaget göra 6-1 vilket också blir slutresultatet.

 

Det går ju såklart inte att snacka bort en förlust med 6-1 utan
det får ses som en rättvis seger för hemmalaget som därmed tar över serieledningen.

VGIF är nu på en andraplats, 2 poäng före ett Alvesta som har en match mindre spelad på tredjeplatsen. VGIF är nu
spelledigt nästa helg innan serien avslutas med bortamatch mot VTIF/Grimslöv
den 4 oktober.

IMG_1411.JPG
Inför matchen mot Wexiö FK

Imorgon söndag (20/9) spelar VGIF sin näst sista match i div6 Växjö. Och det är inte vilken match som helst, det är seriefinal! Avspark kl 13.00 på Norremark mot Wexiö FK. Segraren sätter sig själv i ett väldigt bra läge inför avslutningen. Ett oavgjort resultat bjuder in lagen underifrån.

Så här ser truppen ut:

Rasmus Slättman

Jon Hägerbrand

Simon Welander

Fredrik Tillberg

Marco Fransson

Oskar Gunnarsson

Alireza Jafari

Gholam Reza Ataji

Reza Ibrahimi

Max Welander

Frans Svensson

Christopher Boman

Alireza Jafari

Reza Bayat

Erik Johansson

Anton Nilsson

IMG_0984.JPG
NEWBODY försäljning

Nu under september så säljer vår förening New Bodys populära produkter.

Ta gärna kontakt med någon i föreningen för att få hjälp med att hitta det du söker eller

gå in på den digitala katalogen

.

Länk till den digitala katalogen:

https://www.newbody.se/shop/vissefjarda-gif-dam-o-herr/seller/CQWVTZ/

NEWBODY_2021.jpg
Snart dags för lördagsfrallor

Ni har väl inte missat att det åter är dags för lördagsfrallor?

Vi behöver din beställning senast 6/9.

 

Swisha betalning till 070-562 80 96 (Joakim Andersson)

och skriv din beställning i swishen så levererar vi nybakade frallor

till din brevlåda under 10 lördagar i höst.

För mer info, se information som du fått till din brevlåda

tidigare i veckan

jasmine-waheed-dRJGQAu6x8U-unsplash.jpg
Magnus Runessons kamratpris

Efter matchen mellan VGIF och Skruv delades Magnus Runessons

kamratpris för 2019 ut.

Magnus Runessons kamratpris instiftades 1987

på initiativ av Rune och Ewy Karlsson.

 

Priset skall delas ut till några som gjort ett arbete för att

stödja föreningens verksamhet samt varit en god idrottskamrat.

Stipendierna tilldelades Jon Hägerbrand och Tilda Gustavsson.

Stort grattis!

IMG_3510.JPG
Dags för slutspel i tennis

VM i tennis går nu in i nästa fas med slutspelsmatcher.

Några grupper släpar efter men förhoppningen är att majoriteten av matcherna ska vara klara i början av veckan.

Därför är det nu fritt ram att spela sin åttondelsfinal, ni har fram till 26/7 på er.

Vi kommer kontakta er som ännu inte har en motståndare klar när det är klart vem ni möter.

Samtliga resultat i gruppordning(3 matcher per grupp):

 

Niklas Lundmark – Jens Hägerbrand 2-0(6-1,6-0)

 

Jens Hägerbrand – Pontus Hägerbrand 0-2(2-6, 0-6)

 

Pontus Hägerbrand – Niklas Lundmark 0-2(1-6, 2-6)

 

Niklas vidare som etta, Pontus som tvåa.

Jonas Svensson – David Nylander

 

David Nylander – Joakim Sälgeback 0-2(0-6, 0-6)

 

Joakim Sälgeback – Jonas Svensson 2-0(6-0, 6-0)

 

Joakim vidare som etta,

Jon Hägerbrand – Joakim Andersson 2-0(6-3, 6-3)

 

Joakim Andersson – Adam Ekholm 0-2(WO Joakim)

 

Adam Ekholm – Jon Hägerbrand 1-2(2-6, 6-1, 2-6)

 

Jon vidare som etta, Adam som tvåa

Lucas Bergqvist – Anton Malmqvist 2-1(7-6, 4-6, 6-1))

 

Anton Malmqvist – Alireza Jafari

 

Alireza Jafari – Lucas Bergqvist 0-2(4-6, 2-6)

 

Lucas vidare som etta,

Jimmie Björnlund – Rasmus Slättman

 

Rasmus Slättman - Roger Karlsson 2-1(1-6, 6-3, 6-1)

 

Roger Karlsson – Jimmie Björnlund

Goran Petkovic – Anton Ek 2-0(6-2, 6-2)

 

Anton Ek – Richard Jäghagen

 

Richard Jäghagen – Goran Petkovic 0-2(1-6, 0-6)

 

Goran vidare som etta

Robert Pavic – Samuel Ekström 2-0(6-1, 6-2)

 

Samuel Ekström – Pelle Thuresson 0-2(3-6, 3-6)

 

Pelle Thuresson – Robert Pavic 0-2(2-6, 3-6)

 

Robert vidare som etta, Pelle som tvåa

Oscar Bergqvist – Niklas Svensson 2-0(6-1, 6-4)

 

Niklas Svensson – Johan Svensson 0-2(3-6, 1-6)

 

Johan Svensson – Oscar Bergqvist 0-2(WO Johan)

 

Oscar vidare som etta, Johan som tvåa

107845324_573624939980781_32649950546405
VM i tennis 2020

Nu är årets turnering lottad! Precis som senaste åren inleds turneringen med ett poolspel.

8 grupper med 3 spelare i varje där dom 2 bästa går vidare till slutspel och placeras enligt ett förutbestämt slutspelsträd.

Grupp 1: Niklas Lundmark, Jens Hägerbrand, Pontus Hägerbrand

Grupp 2: Jonas Svensson, David Nylander, Joakim Sälgebäck

Grupp 3: Jon Eriksson, Joakim Andersson, Adam Ekholm

Grupp 4: Lucas Bergqvist, Anton Malmqvist, Alireza Jafari

Grupp 5: Jimmie Björnlund, Rasmus Slättman, Roger Karlsson

Grupp 6: Goran Petkovic, Anton Ek, Richard Jäghagen

Grupp 7: Robert Pavic, Samuel Ekström, Pelle Thuresson

Grupp 8: Oscar Bergqvist, Niklas Svensson, Johan Svensson

 

Matcherna i gruppspelet ska vara färdigspelade senast den 12/7, så ni har 3 veckor på er att spela era 2 matcher.

Turneringsregler: • Matcherna spelas i bäst av 3 set • Inga domare, man dömer alltså matchen på egen hand • Vi i tennissektionen tillhandahåller bollar,

kontakta Oscar Bergqvist 070-6783624 eller Niklas Lundmark 073-0530779 för att få tag på dom

• Rapportera in resultatet direkt efter spelad match till Niklas 073-0530779

• Bokning av banan görs via Lucas, Pontus eller Niklas. Meddela oss när ni vill spela så kollar vi upp så att det inte krockar med någon annan match.

• Behöver ni hjälp med att få kontakt med er motståndare eller undrar något annat kontakta Lucas 070-3526284, Niklas 073-0530779 eller Pontus 070-2386762 • Har ni inte betalat anmälningsavgiften på 100kr ber vi er swisha den snarast till någon av ovanstående personer

Tävlingsmatcher spelas utan publik

Föreningen följer dagligen dem nya restriktionerna från folkhälsomyndigheten.
I förra veckan gick man ut med att tävlingsmatcher får dra igång igen,

men att folksamlingar fortfarande är som tidigare.

Detta tar vi på största allvar och vi kommer inte att ta in publik på våra matcher.

Detta för att respektera reglerna och för att försöka hindra spridningen av COVID-19.

 

Detta innebär att morgondagens tävlingsmatch mot Hovmantorp kommer/ska spelas utan publik

Mvh Styrelsen, Vissefjärda GIF.

VGIF_MATCHER_PUBLIK_169.jpg
VM i tennis 2020

Nu är det återigen dags för VM i tennis på vår fina bana i Vissefjärda. Vi fortsätter med senaste årens upplägg som innebär poolspel(8 grupper á 3 spelare) där de 2 bästa sedan går vidare till slutspel, detta för att garantera samtliga deltagare minst 2 matcher. Anmälningsavgiften är satt till 100 kr, då ingår hyra av tennisbanan för samtliga matcher.

Vi står också för bollar till matcherna.

Turneringsregler:
• Matcherna spelas i bäst av 3 set
• Inga domare, man dömer alltså matchen på egen hand
• Vi i tennissektionen tillhandahåller bollar
• Max deltagarantal: 24
• Sista anmälningsdag 14/6
• Anmälningsavgift 100 kr
• De 8 bästa från förra årets turnering är seedade och blir placerade i varsin grupp

Anmälan sker till Lucas Bergqvist 070-3526284, Niklas Lundmark 073-0530779 eller Pontus Hägerbrand 070-2386762.

 

Avgiften på 100 kr betalas i samband med detta till någon av oss via Swish.(saknar du swish meddela detta så löser vi det). Din anmälan är inte bekräftad förrän du har betalat.

Tennisbanan öppen

Nu har vi öppnat upp tennisbanan för säsongen.

Tennis som är en perfekt idrott att hålla igång med under Corona-tider när de flesta andra idrotter inte går att utöva.

Läs mer nedan om hur du bokar.

 

Glöm inte heller att det i år är 10års-jubileum för tennis-VM så passa på att öva inför det. Mer info kring anmälan m.m. kommer i början av juni.

Använda tennisbanan

Du hyr banan genom att köpa etiketter på ICA Matbboden i Vissefjärda och sedan sätta dem på bokningsschemat som finns på anslagstavlan vid ingången till tennisbanan.

Det finns fyra olika färger på etiketterna, en för varje priskategori. Varje etikett motsvarar en timmes spel. Priserna är följande:

Medlem i Vissefjärda GIF:

Vuxen                    50 kr/timme

Ungdom - 18          25 kr/timme

Ej medlem i Vissefjärda GIF:

Vuxen                    100 kr/timme

Ungdom - 18          50 kr/timme

Skriv även ditt namn på etiketten.

Banan kommer att vara olåst, alltså ingen nyckel krävs.

Kontroll av att spelare betalt kommer att ske.

Vid frågor kontakta Oscar Bergqvist 0706783624

Riktlinjer för verksamheterna inom Vissefjärda GIF gällande covid-19

Med anledning av den uppkomna situationen med Coronaviruset och dess smittspridning så följer här nedan förtydliganden för samtliga verksamheters utövning inom Vissefjärda GIF.

1. Träning inomhus All inomhusverksamhet ställs in tillsvidare.

 

2. Träning utomhus Träning utomhus kan genomföras med nedan restriktioner. - Maximalt 50 personer på och omkring planen - Känner man sig det minsta sjuk eller har förkylningssymptom stannar man hemma! - Omklädning och dusch skall ske hemma - Inga gemensamma utrustningar som ex. vattenflaskor - Minimera fysisk direktkontakt

 

3. Tävlingar, tävlingsmatcher och cuper Ställs in alternativt skjuts upp tillsvidare.

 

4. Träningsmatcher Inga träningsmatcher får genomföras tillsvidare.

 

5. Resor Inga gemensamma resor i samband med föreningens verksamhet får utföras tills vidare.

 

6. Möten Öppna föreningsmöten ställs in tillsvidare och ersätts med stängda styrelse- och sektionsmöten vid behov.

 

7. Frallor Frallor levereras som vanligt. Frallorna hanteras så lite som möjligt och med stor försiktighet.

 

8. Övrigt Detaljfrågor hanteras i respektive sektion. Dessa förtydliganden gäller tillsvidare och kan komma att ändras.

Vissefjärda Gif följer folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd, Riksidrottsförbundets riktlinjer, SvFF:s riktlinjer samt Smff riktlinjer kring utvecklingen av coronaviruset.

 

 

- Styrelsen, Vissefjärda GIF,                                                            2020-04-02

Sammanfattning av Swedbank Cup

Vissefjärda GIF stod för en fantastisk insats när Swedbank cup avgjordes i emmaboda sporthall i helgen. För första gången på väldigt länge (kanske någonsin?) hade VGIF med två lag.

Lag 2 spelade på fredagkvällen och lag 1 på lördag förmiddag. Resultat enligt nedan Grupp 1 VGIF lag 2 - Ljungbyholm 3-0 Mål Frans, Felix, Simon W VGIF lag 2 - Orrefors 2-2 Mål 2*Simon W VGIF lag 2 - Emmaboda IS 2-0 Mål Frans, Alireza VGIF lag 2 - Påryd 0-2

 

VGIF lag 2 - Lindås/Långasjö 1-1 Mål Eddie Grupp 2 VGIF lag 1 - Bergkvara 0-1 VGIF lag 1 - Lessebo 1-0 Mål Fredrik VGIF lag 1 - Flerohopp 3-3 Mål Fredrik, Reza I, Alireza VGIF lag 1 - Gullabo/Gullaboås 1-1 Mål Christopher Resultaten innebar att båda lagen gick vidare.

 

Värt att notera är att arrangören Emmabodas enda lag inte gick vidare. Båda lagen hamnade i samma slutspelsgrupp där även Gullabo/Gullaboås ingick. Tyvärr förlorar båda lagen, i lag 1 så gör Ali H ett tröstmål.

När det så är dags för den historiska mötet så är det lag 2 som drar det längsta strået, seger 3-0. I semifinalen ställs sen lag 2 mot Lessebo men det blir förlust 3-0. Totalt sett en otroligt imponerande och häftig turnering sett med rödvita ögon

Nytt tränarteam för herrlaget

Vissefjärda GIF har nu gjort klart med ledare till herrlaget inför nästa år.

Christer Rantanen Tränare Johan Magnusson Assisterande tränare

Tony Johansson Lagledare Magnus Moberg Lagledare Joakim Andersson Lagledare

Erik Welander Ledare U-laget Oscar Bergqvist Ledare U-laget

 

Samtidigt vill vi rikta ett stort tack till Pelle, Marco, John och Samuel för det gångna året. Samtliga kommer fortsätta i föreningen även under 2020, men i annan tappning.

IMG_0978.jpg
IMG_0986.jpg
IMG_0997.jpg
IMG_0994.jpg
Inför VGIF -Sandsbro AIK

Då var det dags för årets sista match och den spelas på Widavallen på lördag (19/10) kl. 14.00. Motståndarna från Växjös ytterkanter slutade i år på en tredjeplats i div. 6 Växjö. I kvalet inledde man med att besegra Tolg med 3-1 på bortaplan följt av en förlust hemma mot Möre med 1-0. Förutsättningar inför den sista runda är inte helt glasklara, men här följer en liten genomgång kring läget. Antal lag från kvalgrupperna som tar klivet upp i div 5 beror på hur det går i kvalet till div 3 för smålandslagen. I nuläget ser det ut att bli ettorna i respektive kvalgrupp som går upp. Inför sista omgången leder VGIF sin grupp. För att hålla Sandsbro bakom sig räcker ett kryss. Men om Möre vinner sin match måste också VGIF vinna. Då hamnar Möre och VGIF på samma poäng och då avgör målskillnad, där VGIF har två plusmål.

 

Truppen Alireza Jafari

Samuel Häggbring

Linus Frisk

Simon Eriksson

Alireza Jafari

Simon Welander

Marco Fransson

Anton Björnbom

Erik Johansson

Reza Bayat

Emil Fagerström

Fredrik Tillberg

Jon Eriksson

Frans Svensson

Max Welander

Rasmus Slättman

VGIF -Tolg IF

Kvalets andra match spelades hemma på Widavallen, och det inför optimistisk storpublik efter den fina insatsen senast mot Möre. Men det är en första halvlek som hemmalaget definitivt vill glömma. Den är direkt underkänd. Samtidigt ska beröm ges till bortalaget som från minut ett gör den här matchen till sin egen och dominerar med både bollinnehav och ett visst antal chanser under halvleken och deras ledning efter första 45 är i underkant. Tyvärr kommer ledningsmålet olyckligt när Rasmus misslyckas med att boxa bort ett långt inlägg. VGIFs spel kan bäst beskrivas i ständiga bolltapp och förlorade närkamper. Då är det svårt att vinna fotbollsmatcher. Andra halvlek börjar likadant, men det tenderar att bli lite bättre efter ett tag där VGIF i alla fall har några anfall värda namnet. Samuel blir inbytt i mitten av halvleken och det blir skillnad direkt. Med en kvart kvar skjuter Marco ett skott som en back räddar med handen efter att målvakten blivit överspelad precis innan. Domaren pekar på straffpunkten men nöjer sig med ett gult kort vilket nog ingen utan han själv förstår anledningen till. Fredrik är hur som helst säker från straffpunkten. Och nästan direkt efter slår Jon en djupledsboll till Samuel som fri lite snett från vänster pangar in ledningsmålet i bortre. Av bara farten blir det sen också 3-1 och 4-1 under matchens 10 sista minuter när Tolg flyttar upp folk och då är det julafton för Samuel. Två gånger om tar han sig fram på vänsterkanten och serverar först Alireza sen Marco och ingen av dom båda har några problem att placera dit bollarna. 4-1 slutar också matchen men VGIF får ödmjukt konstatera att den här matchen förtjänade man inte att vinna utan en mördande effektivitet sista kvarten var allt som krävdes idag.

Allt behöver bli bättre till nästa helg då seger troligen krävs i kvalets avslutande match hemma mot Sandsbro

 

 

Målskyttar: Fredrik, Samuel, Alireza, Marco Assist: Samuel*2, Jon

Inför VGIF -Tolg IF

Inför VGIF-Tolg IF På lördag (12/10) kl 14.00 spelas den andra omgången i kvalet till division 5. VGIF tar hemma på Widavallen emot Tolg IF, en relativt ny bekantskap där mötena lagen emellan de senaste åren är lätträknade. Tolg slutade denna säsong tvåa i div 6 Vetlanda. I första omgången i kvalet förlorade de med 3-1 hemma mot Sandsbro.

 

Truppen

Linus Frisk

Rasmus Slättman

Elmedin Karabeg

Jon Eriksson

Fredrik Tillberg

Simon Welander

Erik Johansson

Simon Eriksson

Max Welander

Alireza Jafari

Alireza Jafari

Marco Fransson

Reza Bayat

Emil Fagerström

Frans Svensson

Samuel Häggbring

Magnus Runessons kamratpris

Under matchen mellan VGIF och Persnäs i augusti delades Magnus Runessons kamratpris ut. 2018 års stipendier gick till Fredrik Tillberg och Ellen Andersson Stort grattis!

 

 

På bilden syns prisutdelare och pristagare

760075A62D464F75BC56468D3813EBA1.jpg

Möre BK-VGIF

Första kvalmatchen och Möre BK stod för motståndet på Loverslunden. Första halvlek är riktigt bra från VGIF:s sida. Bollinnehavet är relativt jämnt, men Möre tillåts inte skapa några farligare chanser. VGIF å andra sidan skapar en hel del. Samuel har två lägen där han nästan är igenom men tvingas ta avslut tidigt och målvakten räddar. Marco har en farlig nick strax över på hörna och Reza B bryter en boll högt upp men avslutar utanför. Men utdelningen kommer och då smäller det dubbelt upp. Först slår Reza B en genomskärare till Samuel som avslutar med högern, målvakten är på bollen men den går in ändå. Nån minut senare tar Max ett initiativ och dribblar sig hela vägen fram till ett friläge. Målvakten räddar med Reza B slår in returen. Andra halvlek börjar helt okej men en felpass senare står det 1-2 när Möre bryter högt och kan servera sin anfallare ett friläge. Strax efteråt kommer Samuel helt solo med målvakten men kommer ut position när han har dribblat av honom och skottet smiter utanför. Någon minut senare gör Möre 2-2. VGIF har hörna, Möre ställer om snabbt och i en lite tilltrasslad situation i straffområdet kan till slut en Mörespelare placera in kvitteringen. Sista halvtimmen är sen ganska böljande med Möre ändå som spelförande och de skapar en del lägen men Rasmus gör det bra i målet. VGIF har ett antal kontringssituationer där de är nära att rinna igenom en stabbig hemmabacklinje. Samuel slår en frispark i bra läge över. Möre blir alltmer frustrerat och VGIF får fler och fler lägen till att skapa något. Sista 5 min drar domaren fram det gula kortet inte mindre än sex gånger till ett vårdslöst och frustrerat Möre som inte hinner med i omställningarna. Den sista innebär straff till VGIF när Samuel på övertid kommer fri med målvakten, dribblar honom och ska lägga in bollen i det tomma målet men då blir fälld bakifrån av en försvarare som hunnit tillbaka. Simon E slår straffen, målvakten räddar. Simon E är först på returen och skjuter målvakten i ansiktet. Marco är först på nästa retur och skjuter bollen från två meter mot mål, men på mållinjen står en VGIF-spelare och får bollen på sig. Närmare mål går nog inte komma, men domaren blåser där av matchen som då slutar 2-2. Oerhört surt för VGIF som gör en bra första kvalmatch. Nästa helg väntar Tolg IF på Widavallen.

Inför Möre BK-VGIF

På lördag (5/10) kl 14.00 inleder VGIF kvalet mot div 5. Och man gör det på Loverslunden mot Möre BK. Motståndarna slutade i år på en 10:e plats i div 5 SÖ, varvid man nu tvingas kvala för att försöka hålla sig kvar. VGIF slutade på en andraplats i div 6 Kalmar/Öland. Truppen som ska ta sig an Möre BK ser ut enligt följande 

 

Linus Frisk

Simon Eriksson

Samuel Häggbring

Frans Svensson

Simon Welander

Anton Björnbom

Alireza Jafari

Gholam Reza Ataji

Reza Bayat

Marco Fransson

Jon Eriksson

Emil Fagerström

Fredrik Tillberg

Rasmus Slättman

Reza Ibrahimi

Max Welander

Kvalspel till div 5

Under tisdagen fastslogs kvalgrupperna till div 5, och VGIF hamnade i en grupp med Tolgs IF, Sandsbro AIK och Möre BK. Spelschemat ser ut enligt nedan. Dag och tid för de först två omgångarna är inte bestämda

Möre BK-VGIF 5 eller 6/10

VGIF-Tolgs IF 12 eller 13/10

VGIF-Sandsbro AIK 19/10 kl 14.00

 

I utgångsläget så är det segrarna av de 6 kvalgrupperna samt de två bästa tvåorna som spelar i div 5 nästa år. Men det kan ändras beroende på hur många smålandslag som kvalar sig upp till div 3.

Gullabo/Gullaboås - VGIF

VGIF tog en programenlig seger borta mot Gullabo/Gullaboås. Matchen startade trögt och 1-0 till VGIF kom från ingenstans när Emil bröt högt upp i planen, bollen studsade fram till Samuel som från 25 meter avlossade bössan och studsen i det blöta gräset ställde hemmamålvakten som inte var nära att rädda. VGIF växlar upp och lyckas skapa en del hyfsade lägen, främst skott utifrån där Emil var den som sköt allra mest. Med halvtimmen spelad åker Marco på en rejäl smäll i offensivt straffområde, straffen är solklar och det är Jon som säkert placerar in den. Sista kvarten av första halvlek sjunker spelkvaliteten igen och ledningen i halvtid stannar vid 2-0. I andra halvlek har VGIF det mesta av spelet och fortsätter att försöka hitta rätt utifrån men skotten går oftast utanför, eller så lyckas hemmamålvakten rädda. Med dryga kvarten punkteras matchen definitivt då Samuel blir nedriven och domaren kan knappast undvika att peka på straffpunkten. Marco får förtroendet och sätter 3-0. 10 minuter senare är det Max som blir fälld, denna gången känns straffen betydligt mer tveksam. Men straffen är dömd och det är Emil som utökar till 4-0, även om hemmamålvakten är nära att rädda. I matchen sista spark fastställer sedan Oscar A, via ett genombrott, slutresultatet till 5-0. Solid match från VGIF som nu förbereder sig för kval som börjar nästa helg. Information om detta kommer i början av nästa vecka.

 

 

Målskyttar: Samuel, Jon, Marco, Emil, Oscar A

Assist: Emil, Khalil

Inför Gullabo/Gullaboås - VGIF

Dags för den avslutande omgången i serien innan kvalet tar vid. VGIF beger sig till Dackehed i Gullabo för match mot Gullabo/Gullaboås på söndag (29/9) kl 12.00. Andraplatsen är så gott som säkrad men självklart vill vi gå in i kvalspelet med en seger i ryggen, G/G har dock ryckt upp sig efter en svag vår så vi räknar med en tuff match.

 

Truppen

Oskar Gunnarsson

Oscar Ahlström

Abdikadir KD

Khaliil Hassan

Samuel Häggbring

Marco Fransson

Emil Fagerström

Simon Welander

Reza Bayat

Max Welander

Jon Eriksson

Elmedin Karabeg

Anton Björnbom

Frans Svensson

Fredrik Tillberg

Rasmus Slättman

VGIF - Kalmar City BK

Ett försvagat Kalmar city kom till Widavallen med enbart äran att spela för, medan VGIF jagade andraplatsen i serien. Och det märktes, första halvleken är väldigt bra från VGIF:s sida som aldrig låter Kalmar komma till några farligare chanser. På andra sidan händer det desto mer. Först ett stolpskott från Samuel. Lite senare studsar bollen fram till Marco i offensivt straffområde. Han tränger sig sedan förbi två backar innan han enkelt placerar in bollen fri med målvakten. VGIF fortsätter ösa på framåt och när Samuel rivs ner i friläge med frispark som följd sitter också 2-0. Men Samuel hade bara börjat, några minuter efter sitt frisparksmål sätter han 3-0 efter en tjusig lobb ca 30m från mål. Han gör också 4-0 i friläge och hinner med ett avslut i stolpen innan domaren blåser av första halvlek. Andra halvlek blir lite lugnare och segern är aldrig hotad. Kalmar reducerar på en fin frispark innan Samuel avslutar sitt fyrverkeri med att göra 5-1, ånyo fri med målvaken, efter fin framspelning från Frans. Nästa helg avslutas serien med bortamatch mot Gullabo/Gullaboås innan det spännande kvalet tar vid helgen efter.

 

Målskyttar: Samuel Häggbring *4, Marco Fransson

Assist: Alireza Jafari, Frans Svensson

Inför VGIF - Kalmar City BK

På söndag (22/9) har herrlaget en ny chans att säkra andraplatsen i serien vilket skulle innebära vissa fördelar i det stundande kvalet, jämfört med att sluta trea. Men motståndet är tuffast tänkbara då det är Kalmar city som kommer på besök. Ett lag som mosat allt motstånd under året men som i sin senaste match åkte på sin första poängförlust, något som man säkert vill visa att det bara var ett olycksfall i arbetet under en så gott som perfekt säsong.

Matchen ingår i den 19e omgången i division 6 Kalmar/Öland.

Avspark 12.00 på Widavallen

 

Truppen:

Linus Frisk

Alireza Jafari

Alireza Jafari

Samuel Häggbring

Marco Fransson

Fredrik Tillberg

Emil Fagerström

Jon Eriksson

Frans Svensson

Oscar Ahlström

Gholam Reza Ataji

Max Welander

Simon Welander

Rasmus Slättman

Oskar Gunnarsson

VGIF - Högsrums FF

Vissefjärda mötte under söndagen Högsrum på en hopplöst ojämn Rällavall vilket präglade spelkvaliteten matchen igenom. Men Vissefjärda tar tidigt ledningen efter att Frans skjutit 1-0 i efterspelet av en hörna. Kvitteringen kommer dock omgående. Redan innan kvarten är spelad tar Vissefjärda ledningen på nytt, Jon rullar in en straff efter att Max blivit fälld. Det fortsätter skapas chanser och 3-1 kommer till slut genom Reza på ett fint skott utanför straffområdet. Ett par minuter innan halvtid reducerar Högsrum, det är ett effektivt hemmalag som trots få chanser och litet bollinnehav går till halvtid med endast ett måls underläge. Andra halvlek är hafsig och det är ett par målchanser åt båda håll. Högsrum fortsätter dock att var det effektivare laget och har först en ribbträff innan man kvitterar till 3-3 ungefär halvvägs in i halvleken. Vissefjärda höjer sig något sista 20 minuterna och skapar en del halvchanser men avsluten går sällan på mål och då blir det heller inga fler mål. Kvalplatsen säkrades förra helgen, kampen om andraplatsen fortsätter nästa helg med match mot Kalmar city på Widavallen

VM i tennis 2019

Stort grattis till Niklas Lundmark som vann årets turnering efter seger mot den regerande mästaren Jonas Svensson med 2-1(4-6, 6-4, 6-1).

Tack till samtliga som var med och hoppas att ni återkommer nästa år!

VM19 slut.png

Samtliga resultat i gruppordning(3 matcher per grupp):
Jonas Svensson - Marco Fransson 2-0(WO Marco)
Marco Fransson - Oskar Nilsson 0-2(WO Marco)
Jonas Svensson - Oskar Nilsson 2-0(6-0, 6-0)
Jonas vidare som etta, Oskar som tvåa

Niklas Lundmark - Adam Ekholm 2-0(6-0, 6-0)
Adam Ekholm - Goran Petkovic 0-2(1-6, 2-6)
Goran Petkovic - Niklas Lundmark 0-2(1-6, 4-6)

Niklas vidare som etta, Goran som tvåa

 

Max Welander - Robert Pavic 2-1(4-6, 6-4, 6-1)
Robert Pavic - David Nylander 2-1(6-7, 6-4, 6-4)
David Nylander - Max Welander 0-2(3-6, 3-6)
Max vidare som etta, Robert som tvåa

Anton Malmqvist - Jens Hägerbrand 0-2(WO Anton)
Jens Hägerbrand - Joakim Andersson 0-2(1-6, 2-6)
Joakim Andersson - Anton Malmqvist 2-0(WO Anton)
Joakim vidare som etta, Jens som tvåa

Anton Ek - Mattias Evaldsson 2-1(4-6, 6-3, 6-2)
Mattias Evaldsson - Roger Karlsson 2-0(WO Roger)
Roger Karlsson - Anton Ek 0-2(WO Roger)
Anton vidare som etta, Mattias som tvåa

Lucas Bergqvist - Johan Gunnarsson 2-0(WO Johan)
Johan Gunnarsson - Jon Eriksson 0-2(WO Johan)
Jon Eriksson - Lucas Bergqvist 2-0(6-3, 6-1)
Jon vidare som etta, Lucas som tvåa

Jimmie Björnlund - Henrik Svensson 2-0(6-0, 6-0)
Henrik Svensson - Samuel Ekström 0-2(0-6, 1-6)
Samuel Ekström - Jimmie Björnlund 0-2(1-6, 1-6)
Jimmie vidare som etta, Samuel som tvåa

Pontus Hägerbrand - Rasmus Slättman 2-0(6-1, 6-2)
Rasmus Slättman - Oscar Bergqvist 0-2(6-7, 3-6)
Oscar Bergqvist - Pontus Hägerbrand 0-2(1-6, 2-6)
Pontus vidare som etta, Oscar som tvåa

Söderåkra AIK - VGIF 1-1(0-0)

Botten och toppen möttes under tisdagskvällen på Ekevallen och det syntes. I fem minuter. För efter en inledande rivstart från VGIF var det sen en jämn och bökig tillställning utan linjer i spelet eller något som kunde liknas vid kvalitativ fotboll. Och var det några som klarade det så var det Söderåkra.

 

Ett par chanser skapade i första halvlek och den första stora målchansen gick till hemmalaget som dock avslutade sitt friläge över. Sen var det VGIFs tur där Samuel kom i bra läge två gånger. Första gången gick avslutet mitt på målvakten och andra gången dribblade han målvakten men kom ur läge och fick istället spela in bollen till framrusande Marco och Linus men bollen ville inte in.

 

Direkt i andra tar sig VGIF fram på vänsterkanten och det är sen Max som slår ett inlägg som Reza kan placera in i det öppna målet. Repliken kommer direkt då Söderåkra bryter bollen högt och får ut bollen på kanten varpå ett inlägg följer som de avslutar på. Rasmus gör en kanonräddning men Söderåkra kan slå in returen i öppet mål.

 

Resten av halvleken bjuder inte på varken skönspel eller målchanser men det är hela tiden Söderåkra som har initiativet och skapar oreda med långa frisparkar och inlägg. VGIF försöker hitta upp på ensamma forwards som har ett mycket svårt uppdrag och det blir egentligen bara farligt på några fasta situationer.

 

Ett riktigt bottennapp från VGIF som ändå kan gå till sommarvila med ett betydande poängförsprång till jagande lag i kampen om andraplatsen bakom suveräna Kalmar City

Målskyttar: Reza Bayat

Assist: Max Welander

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell division 6 Kalmar/Öland

VGIF - Kungshall IF 4-0(0-0)

Första halvleken i kvällens toppmöte mot Kungshall var jämn och tajt, med ytterst få riktigt klara målchanser. Den första riktiga chansen hade Marco fint framspelad av Linus 44 minuter in i matchen men efter ha rundat målvakten tappade Marco vinkeln och skottet smet förbi målet.

Första kvarten av andra halvlek följde första halvlekens mönster innan det tillslut öppnade upp sig något. Då var det främst Kungshall som hade några chanser som tvingade Rasmus i målet till några fina räddningar. Men det var VGIF som tog ledningen. Marco tunnlade sig förbi en back på kanten och serverade Samuel med ett inlägg som stöttes in vid första stolpen, 1-0 efter ca 70 spelade minuter. 10 minuter senare var det ombytta roller. Samuel slog en hörna, Marco var snabbast på bollen och nickade in 2-0.

Kungshall började i det läget flytta fram massa folk vilket ledde till stora ytor för VGIF. I minut 88 sprang Samuel sig fri, blev fälld av en back, reste sig, rundade målvakten och blev nedsparkad igen. Domaren som tvekat vid första fällningen hade inget annat val än att blåsa straff till VGIF. En straff som Jon klev fram och retfullt löst rullade in i mål, 3-0. Även 4-0 skulle komma. Samuel slog en stenhård crossboll i ren frustration som Anton B fint hanterade och serverade Linus som säkert kunde placera in bollen. 4-0, och VGIF har nu ett stabilt grepp om andraplatsen i serien.

Målskyttar: Marco Fransson, Samuel Häggbring, Jon Eriksson, Linus Frisk

Assist: Marco Fransson, Samuel Häggbring, Anton Björnbom

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell division 6 Kalmar/Öland

VM i tennis 2019

Nu är årets turnering lottad!

 

Precis som senaste åren inleds turneringen med ett poolspel. 8 grupper med 3 spelare i varje där dom 2 bästa går vidare till slutspel och placeras enligt ett förutbestämt slutspelsträd.

Grupp 1: Jonas Svensson, Marco Fransson, Oskar Nilsson
Grupp 2: Niklas Lundmark,  Adam Ekholm, Goran Petkovic
Grupp 3: Max Welander, Robert Pavic, David Nylander
Grupp 4: Anton Malmqvist, Jens Hägerbrand, Joakim Andersson
Grupp 5: Anton Ek, Mattias Evaldsson, Roger Karlsson
Grupp 6: Lucas Bergqvist, Johan Gunnarsson, Jon Eriksson
Grupp 7: Jimmie Björnlund, Henrik Svensson, Samuel Ekström
Grupp 8: Pontus Hägerbrand, Rasmus Slättman, Oscar Bergqvist

Matcherna i gruppspelet ska vara färdigspelade senast den 14/7, så ni har 3 veckor på er att spela era 2 matcher.

Turneringsregler:

 • Matcherna spelas i bäst av 3 set 

 • Inga domare, man dömer alltså matchen på egen hand

 • Vi i tennissektionen tillhandahåller bollar, kontakta Oscar Bergqvist 070-6783624 för att få tag på dom

 • Rapportera in resultatet direkt efter spelad match till Oscar 070-6783624, Niklas 073-0530779, eller Pontus 070-2386762

 • Bokning av banan görs via Oscar, Pontus eller Niklas. Meddela oss när ni vill spela så kollar vi upp så att det inte krockar men någon annan match.

 • Behöver ni hjälp med att få kontakt med er motståndare eller undrar något annat kontakta Oscar, Niklas eller Pontus på ovanstående nummer.

VGIF - Gullabo/Gullaboås IF 3-0(2-0)

VGIF fick under tisdagskvällen besök av Gullabo/Gullaboås på Widavallens gröna ängar. GG har haft en tung start på säsongen då de ligger sist i tabellen. Det enda de kan glädja sig med är att de har det bästa resultatet mot obesegrade seriesuveränen Kalmar City. Ett Kalmar City som slog serietvåan Vissefjärda med 8-1 (!) i förra omgången.

Många var nu intresserade av att se hur VGIF skulle reagera efter den svidande förlusten. Assisterande coach Samuel har i veckan pratat mycket om ”Bounceback ability.” Då nästan ingen i laget kan engelska så har man fått diskutera i smågrupper och med hjälp av penna, papper, sudd och kulram försökt reda ut vad i hela friden det egentligen kan betyda. Nu till matchen.

 

Det krävs inte många minuter innan man ser att VGIF fortfarande inte har en aning om vad bounceback ablility betyder. Man kommer ut helt utan energi och helt utan lust att ta något som helst ansvar ute på planen. GG är bättre, de kanske inte spelar bättre men de jobbar hårdare,vill mer och försöker åtminstone. Undertecknad får ta fram sin monokel för att se om tabellen som står i matchbladet kan stämma. Ligger verkligen GG sist och VGIF tvåa? Som ni förstår inget skönspel. Första skottet på mål kommer från vår mittback, tyvärr så räknades skottet som skott på mål för GG eftersom den stenhårda vristen går rakt mot egen målvakt från ca 30 meter. Tack gode Gud att Rasse i målet inte var och drack vatten vid ena stolpen utan istället stod där han skulle och kunde brösta ner kanonkulan.

 

Efter cirka 20 min så får Linus VGIFs första riktiga chans. Marco skarvar till Linus som kommer fri snett från höger men avslutet är som VGIFs första minuter, skit. Sekunder senare så spelar Jon fram Max som från liknade vinkel som Linus men lite närmre mål rullar in bollen vid första stolpen. 1-0 till VGIF. Tyvärr för GG så blir det så som det ofta blir när botten möter toppen. Trots att inget lag är särskilt mycket bättre än det andra så tar det ”bättre” laget ledningen.

 

Vissefjärda får tyvärr ingen energi av målet. Istället är det GG som ständigt oroar de rödvitas backlinje. Ständiga bolltapp och missbedömningar från hemmalaget och när det ser som allra virrigast ut för VGIFs del så blir det mål. Till Vissefjärda?! Ja, ni läste rätt. Efter ca 30 minuter vinner Jon bollen högt och bollen kommer fram till Max. Ingen i GG går på. Max snubblar, föser och fumlar med sig bollen. Han somnar, vaknar, löser ett korsord och precis innan han löst klimatkrisen så kommer han på att han kan skjuta mål. Ett löst, inte helt otagbart skott letar sig in vid målvaktens högra stolpe. 2-0 helt ologiskt.

 

En jämn halvlek i spelet men med mål och målchanser till VGIF börjar gå mot sitt slut. Men då, precis innan halvtid så sätter en GG-spelare fart mot mål. Vissefjärdaspelarna noterar faran och en och en går de på lite halvhjärtat, mest för syns skull? GG-spelaren rinner alltså igenom ett halvt försvar. Väl inne i straffområdet är det bara Tillberg kvar. Tillberg har inget annat val än att sänka honom med ett flygande krokben. Straffen är solklar. Rasse Ravelli i målet känner sig säker på vart bollen ska hamna och limmar straffen! Bra räddning och första halvlek är äntligen över.

 

Andra halvlek hinner knappt börja innan VGIF gör 3-0. En briljant genomskärare med laserprecision från Linus till Max. Max är helt fri och gör inga misstag. Eller? Jo, han skjuter snett och rakt på en GG back som styr in den i öppet mål. I andra halvlek så är VGIF bättre. Lite piggare, lite hungrigare men skärpan i passningsspelet och det obefintliga defensiva jobbet är fortfarande där till viss del. För VGIFs del så ska de vara tacksamma över att GG börjar tröttna. Deras energi från första halvlek är slut. Det gör att Vissefjärda skapar några chanser. Skott i ribban fån Linus, långskott från Anton, volleykanon strax över från Oscar. Man byter mest boll med varandra men man gör det på GGs planhalva vilket gör att det känns lugnt.

 

Efter långa 45 minuter blåser domaren av. 3-0 till Vissefjärda. Som ni förstår så var detta ingen bra insats från våra rödvita. GG gjorde vad dem kunde men hade inget flyt. Det hade Vissefjärda och tre pinnar är alltid tre pinnar. På något sätt starkt att vinna trots en svag insats. Nya tag mot serietrean Kungshall nästa vecka. Ses då.

 

Målskytt: Max Welander*3

Assist: Jon Eriksson*2, Linus Frisk

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell division 6 Kalmar/Öland

Skribent: Simon Eriksson

Kalmar City BK - VGIF 8-1(2-0)

Matchen mot Kalmar City började som väntat med att City ägde bollinnehavet och VGIF drog hem laget och försökte styra bort City från dom farligaste ytorna. Man lyckades inledningsvis bra med detta men släppte ändå in 1-0 sju minuter in i matchen efter svagt försvarsspel.

Efter detta fortsatte City ha uppskattningsvis 85% av bollinnehavet men man kom aldrig fram till några riktigt klara lägen. Istället skapade VGIF nästa riktigt heta chans när Samuel i minut 34 rundade målvakten men en City-back stod i vägen på mållinjen. Istället gjorde City 2-0 bara 2 minuter senare vilket stod sig till halvtid.

Andra halvlek var bara 26 sekunder gammal när City dribblade sig igenom på vänsterkanten och avgjorde matchen med 3-0. 4-0 kom kvarten senare innan det blev fyra mål på åtta minuter. Tre för City och ett för VGIF genom Simon Welander. City hann med ytterligare ett mål innan domaren blåste av matchen med slutresultatet 8-1.

Målskytt: Simon Welander

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell division 6 Kalmar/Öland

VGIF - Högsrums FF 6-0(4-0)

Matchen mot Högsrum började i lågt tempo och första 5 handlade mest om inkast, sen började VGIF så sakta trumma igång, speciellt på högerkanten. I den sjätte minuten slår Ibra ett fint inlägg till Samuel som han tyvärr inte får ren träff på och målvakten kan rädda ganska enkelt. Bara minuten senare är dock Ibra framme igen på sin kant och hittar fram med ett inspel till Max som placerar in bollen fint i högra hörnet.

 

VGIF dominerar spelet helt första 20, och har bland annat en hörna som rensas i ribban från några meters avstånd av en motståndare. Sen börjar det slarvas med passningar och Högsrum får andas lite. Med lite uppmärksamhet kunde man också ha fått ett friläge när Eddie skarvar bollen bak till målvakt och en Högsrumspelare tror han är offside.

 

En vätskepaus i värmen kom då lägligt och gjorde att VGIF kunde ta tillbaka taktpinnen och efter det var det aldrig något snack. 2-0 i minut 30 genom Samuel som placerar in bollen retfullt löst bredvid en skymd målvakt. Precis efter avspark får Högsrum sitt bästa läge för dagen men Slättman räddar till hörna. 3-0 gör Samuel i minut 35 då han snurrat upp en drös motståndare innan han lägger in bollen i ett hörn. 4-0 sker minuten efter, återigen Samuel som på en kort hörna slår in bollen mot mål och som hittar hela vägen in.

 

Marco är nära två gånger om att få sätta 5-0 i slutet på första halvlek. Först håller han på att peta in bollen när målvakten fumlar med bollen på ett inlägg, sedan nickar han över på en bra slagen frispark av Samuel. 4-0 i halvtid och matchen känns avgjord.

 

Andra halvlek tas om hand av VGIF på ett stabilt sätt och närmast att göra första målet i halvleken var Samuel som på ett friläge verkade tycka att  tre mål fick räcka så han passade en markerad Marco som inte fick till något avslut. Två mål till fick vi se i matchen och båda gjordes av VGIF. 5-0 kommer på en hörna som Tillberg når högst på innan den landar hos Simons E som via en snedträff sätter bollen upp i krysset från en meter. 6-0 gör Nasri i öppen kasse efter att Jaffa hittat in med bollen. 3 stabila poäng och nu laddar vi om till en tidig seriefinal mot Kalmar City BK 13/6.

 

Målskyttar: Samuel Häggbring*3, Max Welander, Simon Eriksson, Ahmed Nasri

Assist: Reza Ibrahimi*2, Jon Eriksson, Fredrik Tillberg, Alireza Jafari, Max Welander

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell division 6 Kalmar/Öland

Inför VGIF - Högsrums FF

Imorgon(5/6) tar herrlaget emot Högsrums FF hemma på Widavallen i division 6 Kalmar/Ölands 8:e omgång, avspark 19.00.

Truppen:

Rasmus Slättman
Jon Eriksson
Elmedin Karabeg
Emil Fagerström
Oskar Gunnarsson
Max Welander
Simon Eriksson
Simon Welander
Reza Ibrahimi
Linus Frisk
Marco Fransson
Erik Welander
Samuel Häggbring
Anton Björnbom
Alireza Jafari
Fredrik Tillberg

S:t Sigfrid IF - VGIF 0-3(0-1)

VGIF tog tag i taktpinnen direkt i inledningen och spelade runt bollen mot ett Sigfrid som inriktade sig på att slå långa bollar upp mot löpande forwards. Linus var hetast av VGIF:arna och hade 2 bra lägen första kvarten varav en hörna som han skruvade i ribban. Det var därför inte ologiskt att just Linus blev kvällen första målskytt. Linus löpte loss och fick en perfekt passning av Jon som förvaltades fint och 0-1 var ett faktum efter 17 spelade minuter.

VGIF fortsatte dominera halvleken men sistapassningen satt inte riktigt så det skapades inte så många fler klara målchanser.

S.t Sigfrid började andra halvlek lite piggare men Linus tog död på deras energi med 0-2 sex minuter in i halvleken efter ett riktigt fint mål. Jon slog ett långt inlägg till Max som behärskat nickade fram bollen till en helt fri Linus som enkelt satte bollen i nät.

VGIF fortsatte trumma på och hade full kontroll mot ett Sigfrid som inte hade ett enda(?) skott på mål under 90 minuter. Linus fortsatte att vara het och hade ytterligare en boll i ribban innan han gjorde 0-3 i minut 72, trodde alla. Domaren vaskade dock fram en offside efter lite betänketid så inget mål. 

Linus skulle dock få fullborda sitt hattrick med ett mål som var i stort sett identiskt med 0-2, förutom att Marco stod för assisten istället för Max. Därmed fastställdes resultatet till 0-3 i en väldigt stabil VGIF-match.

Målskytt: Linus Frisk*3

Assist: Jon Eriksson, Max Welander, Marco Fransson

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell division 6 Kalmar/Öland

VM i tennis 2019

Nu är det återigen dags för VM i tennis på vår fina bana i Vissefjärda. Vi fortsätter med förra årets upplägg som innebär poolspel(8 grupper á 3 spelare) där de 2 bästa sedan går vidare till slutspel, detta för att garantera samtliga deltagare minst 2 matcher. Anmälningsavgiften är satt till 100 kr, då ingår hyra av tennisbanan för samtliga matcher. Vi står också för bollar till matcherna.

Turneringsregler:

 • Matcherna spelas i bäst av 3 set 

 • Inga domare, man dömer alltså matchen på egen hand

 • Vi i tennissektionen tillhandahåller bollar

 • Max deltagarantal: 24

 • Sista anmälningsdag 16/6

 • Anmälningsavgift 100 kr

 • De 8 bästa från förra årets turnering är seedade och blir placerade i varsin grupp

 

Anmälan sker till Oscar Bergqvist 070-6783624, Niklas Lundmark 073-0530779 eller Pontus Hägerbrand 070-2386762. Avgiften på 100 kr betalas i samband med detta till någon av oss via Swish.(saknar du swish meddela detta så löser vi det). Din anmälan är inte bekräftad förrän du har betalat

Inför S:t Sigfrids IF - VGIF

Efter 3 raka hemmamatcher är det imorgon(29/5) åter dags för bortamatch för herrlaget. S.t Sigfrids IF står för motståndet och matchen spelas på Städ & Fönsterservicevallen i Gårdsryd, avspark 19.00.

 

Truppen:

Marco Fransson
Reza Ibrahimi
Simon Eriksson
Simon Welander
Rasmus Slättman
Reza Bayat
Max Welander
Anton Björnbom
Emil Fagerström
Elmedin Karabeg
Frans Svensson
Oskar Gunnarsson
Erik Welander
Alireza Jafari
Linus Frisk
Jon Eriksson 

VGIF - Nybro IF U 6-1(3-1)

Vissefjärda gästades under torsdagskvällen av Nybro IF U som periodvis visade upp ett moget och bollinnehavsinriktat spel men som straffades stenhårt av ett effektivt Vissefjärda.

 

Matchinledningen är hyfsat jämn och inga stora chanser skapas men ungefär halvvägs in går det fort. Först 1-0 av Marco fint framspelad av Max. Någon minut senare pangar Reza in 2-0 i öppet mål efter en skottretur. Och strax efter det reducerar Nybro på ett skott utifrån.

Vissefjärda har bra koll i andra delen av första halvlek och skapar en del lägen till men Nybros målvakt står för några fina ingripanden. I slutminuten kan dock Jon trycka in 3-1 efter att ett inlägg passerat alla utom just Jon som dyker upp på bortre stolpen.

 

Andra halvlek domineras av Nybro men de stora chanserna lyser med sin frånvaro. Det dyker dock upp några lägen och vid ett av dom blir det mål, men det döms felaktigt bort för offside. Lite senare i efterspelet av en fast situation kan Fredrik på halvvolley dundra in 4-1 och då känns det som att matchen är avgjord. Det blir två mål till genom Reza och Nasri vilket gör att slutresultatet skrivs till 6-1.

Målskyttar: Reza Bayat*2, Marco Fransson, Jon Eriksson, Fredrik Tillberg, Nasri Ahmed Abdi

Assist: Marco Fransson*2, Oskar Gunnarsson, Jon Eriksson, Erik Johansson, Max Welander

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell Division 6 Kalmar/Öland

Tennisbanan är öppen!

Tennisbanan har nu öppnat upp för säsongen och du bokar banan precis som vanligt.

Använda tennisbanan

Du hyr banan genom att köpa etiketter på ICA Matboden i Vissefjärda och sedan sätta dem på bokningsschemat som finns på anslagstavlan vid ingången till tennisbanan. 
Det finns fyra olika färger på etiketterna, en för varje priskategori. Varje etikett motsvarar en timmes spel. Priserna är följande: 


Medlem i Vissefjärda GIF
Vuxen                  50 kr/timme
Ungdom -18 år     25 kr/timme

Ej medlem i Vissefjärda GIF
Vuxen                100 kr/timme
Ungdom -18 år     50 kr/timme

 

Skriv även ditt namn på etiketten.


Banan kommer att vara olåst, alltså ingen nyckel krävs. Kontroll av att spelare betalt kommer att ske.

Inför VGIF - Nybro IF U

Efter att ha stått över en omgång spelar herrlaget imorgon(23/5) återigen på hemmaplan, avspark 19.00 på Widavallen, 

Truppen:

Rasmus Slättman
Reza Ibrahimi
Elmedin Karabeg
Emil Fagerström
Oskar Gunnarsson
Max Welander
Jon Eriksson
Simon Welander
Anton Björnbom
Reza Bayat
Marco Fransson
Ahmed Nasri
Abdikadir KD
Fredrik Tillberg
Johansson Erik
Christopher Boman

VGIF - Bergkvara AIF 3-1(1-0)

Det blir tyvärr inte referat från matchen, men matchinfo från Smålandsfotbollen finns här.

Inför VGIF - Bergkvara AIF

Ikväll(9/5) spelar herrlaget den återigen hemmamatch. Den här gången besöker Bergkvara AIF Widavallen och avspark är 19.00. Välkomna!

Truppen:

Rasmus Slättman
Jon Eriksson
Fredrik Tillberg
Linus Frisk
Emil Fagerström
Max Welander
Simon Welander
Oskar Gunnarsson
Alireza Jafari
Reza Ibrahimi
Elmedin Karabeg
Marco Fransson
Anton Björnbom
Ahmed Nasri
Erik Johansson
Simon Eriksson
Khaliil Hassan

VGIF - Flygsfors/Gadderås IF 3-2(3-2)

Flygsfors/Gadderås stod för motståndet i måndagens drabbning på Widavallen. Det var också bortalaget som kunde ta ledningen på en kontring efter ca 10 min.  Men Vissefjärda börjar här sin absolut bästa period i matchen och efter några missade lägen från Max och Samuel så blir det snart utdelning.  Först Oskar G efter en tilltrasslad situation på en hörna, sen Samuel som kan vända bort en back och skjuta in bollen med högern, sen Linus som i ett friläge vackert placerar in ytterligare ett mål. 3-1 och allt hände inom loppet av 10 min.

Vissefjärda fortsätter skapa chanser, främst via Samuel, men det blir inga fler mål innan paus. I stället reducerar Flygsfors precis innan halvtidsvilan.

Andra halvlek präglas av att Flygsfors får en utvisning i minut 60. I motsats till vad många tror blir det dock bortalaget som tar över matchen och sista 30 min är en dålig fotbollsmatch. Vissefjärda gör en del byten samtidigt som Flygsfors uppträder allt mer taggat. Kontringslägen uppstår naturligt men Vissefjärda lyckas inte avgöra matchen trots flertalet fina lägen via främst Linus och Samuel.

 

Lägen uppstår också för Flygsfors som flyttar upp en hel del folk. Närmast är de på ett närskott som Rasmus gör en vacker benparad på.  Men Vissefjärda lyckas reda ut stormen och tar sin tredje raka trepoängare

 

Målskyttar: Oskar Gunnarsson, Linus Frisk, Samuel Häggbring

Assist: Samuel Häggbring, Linus Frisk

Matchinfo Smålandsfotbollen

Division 6 Kalmar/Öland

Inför VGIF - Flygsfors/Gadderås IF

Ikväll(6/5) spelar herrlaget den första av två hemmamatcher den här veckan. Flygsfors/Gadderås IF kommer på besök och avspark är 19.00 på Widavallen.​ 

Truppen:

Rasmus Slättman
Jon Eriksson
Fredrik Tillberg
Emil Fagerström
Oskar Gunnarsson
Max Welander
Simon Welander
Simon Eriksson
Alireza Jafari
Linus Frisk
Samuel Häggbring
Reza Bayat
Reza Ibrahimi
Elmedin Karabeg
Ahmed Nasri
Khaliil Hassan

Persnäs AIF - VGIF 1-4(1-2)

Att säsongens längsta bortamatch placerades på en måndagskväll i april var inget som verkade störa VGIF i inledningen då man omgående skapade ett fint läge efter att Samuel spelat fram Max. Hemmalaget tog dock ledningen när man i den sjunde minuten satte ett fint skott en bit utifrån.

Efter att ha börjat väldigt jämnt tog VGIF över mer och mer och kunde kvittera i minut 25 sedan Tillberg nickat in Linus fina hörna. VGIF fortsatte att spela bra och Samuel satte helt fri 1-2 i minut 35.

Andra halvlek hade knappt hunnit starta innan Samuel återigen höll sig framme och petade in 1-3.  Ett mål som tog död på Persnäs entusiasm och VGIF kunde ganska behagligt spela av den andra halvleken då det inte skapades några jättevassa chanser åt något håll förrän Linus punkterade matchen med 1-4 i matchens sista minut.

Mål: Samuel Häggbring*2, Fredrik Tillberg, Linus Frisk

Division 6 Kalmar/Öland

Matchinfo Smålandsfotbollen

Inför Persnäs AIF - VGIF

Redan imorgon(29/4) är det dags för ny match i division 6 Kalmar/Öland. VGIF möter Persnäs AIF på bortaplan och avspark är 19.00 på Solvallen.

Truppen:

Rasmus Slättman
Jon Eriksson
Simon Welander
Simon Eriksson
Fredrik Tillberg
Emil Fagerström
Oskar Gunnarsson
Max Welander
Alireza Jafari
Samuel Häggbring
Linus Frisk
Reza Bayat
Reza Ibrahimi
Khaliil Hassan
Ahmed Nasri
Marco Fransson

VGIF - Söderåkra 3-0(2-0)

Efter den tröga inledningen senast var det många på läktaren som hade förhoppningar om ett betydligt piggare VGIF under fredagskvällen. Det fick man också. Redan efter två minuter gjorde Max 1-0, fint framspelad av Jaffa. VGIF fortsatte sedan med hög press och full fart framåt vilket ledde till att chanser skapades på löpande band. Efter 30 minuter hade Linus träffat stolpen två gånger samtidigt som VGIF dessutom avslutat svagt i 3-4 kanonlägen.

I minut 32 kom äntligen 2-0. Jon fick bollen 10 meter utanför straffområdet och åkte slalom genom försvaret innan han slog ett stenhårt inlägg som Linus vinklade in i mål. VGIF lugnade sedan ner sig något och 2-0 stod sig till paus.

VGIF fortsatte trycka på framåt direkt i andra och när Max på en fantastisk pass av Emil satte 3-0 efter 60 min "dog" matchen. Stabil seger för VGIF!

Målskyttar: Max Welander*2, Linus Frisk

Assist: Alireza "Jaffa" Jafari, Jon Eriksson, Emil Fagerström

Matchinfo Smålandsfotbollen

Division 6 Kalmar/Öland

Inför VGIF - Söderåkra AIK

Ikväll (26/4) är det dags för hemmapremiär! Söderåkra kommer på besök och avspark är 18.45 på Widavallen.

Truppen:

Rasmus Slättman
Max Welander
Simon Welander
Simon Eriksson
Jon Eriksson
Frans Svensson
Marco Fransson
Linus Frisk
Reza Bayat
Alireza Jafari
Fredrik Tillberg
Emil Fagerström
Oskar Gunnarsson
Reza Ibrahimi
Elmedin Karabeg
Gholam Reza Ataji

Kungshall IF -VGIF 1-1(1-0)

Säsongens första halvlek blev ett riktigt bottennapp för VGIF. Det var energilöst, idéfattigt och okoncentrerat. Kungshall som gick in med lite vilja i matchen skapade det lilla som hände i början. Man gjorde också 1-0 i minut 30 på ett skott som styrdes in via en VGIF-back.

VGIF agerade omgående och Samuel kom in på planen efter 35 minuter. Direkt började VGIF skapa chanser och i minut 39 blev Samuel brutalt fälld i straffområdet med straff som resultat. En straff som Simon E iskallt placerade in. Tyvärr var Samuel het även på andra sätt och lyckades dra på sig en varning precis innan paus och en andra drygt 45 sekunder in i halvlek två. 

Ett VGIF med 10 man visade dock upp en helt annan inställning i den andra halvleken och radade trots det numerära underläget upp målchanser på löpande band. Efter 20 minuter hade man skapat 4 högklassiga chanser men skärpan i avsluten fanns inte. Tyvärr fortsatte det så hela halvleken och VGIF fick åka hem från Nybro med bara 1 pinne.

Målskytt: Simon Eriksson

Matchinfo Smålandsfotbollen

Inför Kungshall IF -VGIF

Imorgon (18/4) är det äntligen dags för seriepremiär! Herrlaget åker till Nybro och Åkrahäll för bortamatch mot Kungshall IF. Avspark klockan 18.30.

Truppen:

Rasmus Slättman
Emil Fagerström
Fredrik Tillberg
Jon Eriksson
Oskar Gunnarsson
Max Welander
Simon Eriksson
Simon Welander
Reza Bayat
Gholam Reza Ataji
Linus Frisk
Samuel Häggbring
Hampus Karlsson
Reza Ibrahimi
Anton Björnbom
Alireza Jafari

Inför Vasaloppet 2019

På söndag 3/3 går Vasaloppet av stapeln och VGIF har som vanligt ett gäng åkare på plats uppe i Sälen/Mora. Lättast följer ni dom genom att klicka på deras namn här nedanför så kommer ni direkt till deras personliga resultatsida.

Patrik Ardevall

Jörgen Johansson

Martin Leskovec

Niklas Lundmark

Jessica Pettersson

Stort lycka till!

Vissefjärda GIFs nya tränarstab

Vissefjärda har äntligen fått på plats en ny tränarstab inför omstarten i Division 6 2019.

Huvudtränaransvaret kommer i år att innehas av Per-Fredrik (Pelle) Thuresson som varit aktiv i föreningen i mängder av år har bla. Innehaft rollen som spelare i vårt herrlag och tränare för bland annat damlaget.

Han har också vart aktiv i olika sektioner och är VGIF rakt igenom.

 

Till sin hjälp kommer han ha Marco Fransson och Samuel Häggbring som blir assisterande tränare. Marco är ett välbekant ansikte som varit i föreningen ett flertalet år både som spelare och ledare.

Samuel har Vissefjärda som moderklubb och har spelat för laget de senaste åren när tillfälle getts. Han är precis hemkommen från studier i Stockholm.

 

Lagledare och B-lagsansvariga kommer Joakim Andersson och John ”Lillen” Welander vara.

Joakim har innehaft varenda roll i föreningen man kan föreställa sig och är en ovärderlig pusselbit för at herrlaget skall leva vidare på det sätt det gör idag. John har VGIF som moderklubb men har trots sin unga ålder mängder av erfarenhet från spel på högre nivå med diverse Växjölag.

Huvudtanken är att John skall spela i herrlaget men en värre knäskada stoppar dock honom från spel 2019 vilket gör att en möjlighet att ingå i tränarstaben passar perfekt. VGIF går med tillförsikt in i den nya säsongen där försäsongsträningen redan har börjat med 3 träningar i veckan på Emmaboda Konstgräsplan.

 

 

Träningstider Jan-feb: Tisdagar 19:30-21:00 Torsdagar 18:00-19:30 Lördagar 11:00-12:30

IMG_5730.JPG

Sammanfattning av Kährs Nybro Open

I torsdags var det dags för den årliga turneringen Kährs Nybro Open som hålls på Liljas Arena i Nybro. 

Vårt herrlag började redan på torsdag kvällen där gruppmotståndet var Blomstermåla IK, Bergkvara AIF och IFK Kåremo.

När väl kvällen var slut så kunde VGIF gå ut från arenan som gruppsegrare med hela 6-0 i målskillnad och var därmed klara för söndagens slutspel.

 

Resultat från gruppspelet:

Blomstermåla IK - VGIF 0-1

IFK Kåremo - VGIF 0-1

VGIF - Bergkvara AIF 4-0

Sedan hade våra herrar spelledigt ett par dagar innan det blev söndag och slutspel. 

Väl i slutspels-gruppen blev det dock inte lika lätt för våra herrar..Motstånd som Kalmar Södra IF och IF Trion blev för svårt för oss, trots att vi kämpade på med allt vi hade så räckte det tyvärr inte denna gången. Det resulterade i att vi slutade med att komma sist i slutsspels-gruppen och årets upplaga av Kährs Nybro Open 2019 var över för denna gång. 

Resultat från A2:

VGIF - Kalmar Södra 0-1

IF Trion - VGIF - 3-1

Målskyttar: Samuel Häggbring, Hampus Karlsson, Gholam Ataij, Emil Fagerström & Jon Eriksson

Inför Kährs Nybro Open 2019

Imorgon(10/1) spelar herrlaget Kährs Nybro Open i Nybro Ishall. 

20.40 Blomstermåla IK - VGIF

22.20 IFK Kåremo - VGIF

23.40 VGIF Bergkvara AIK

Eventuellt slutspel spelas på söndag.

Truppen:

Hampus Karlsson
Gholam Reza Ataji
Najib Heydarzada
Simon Welander
Rasmus Slättman
Erik Johansson
Reza Bayat
Max Welander
Emil Fagerström
Fredrik Tillberg
Frans Svensson
Jon Eriksson
Samuel Häggbring
Reza Ibrahimi

IMG_0846.JPG

EIS Swedbank Cup

VGIF inledde kvällen med ett på förhand hett derby mot Lindås/Långasjö. Matchen blev dock inte speciellt het då båda lagen spelade ganska avvaktande och försökte vänta ut motståndarnas misstag, något som L/L utnyttjade bäst och rättvist vann med 2-0.

I den andra matchen stod Kosta för motståndet och spelarna hade knappt äntrat planen innan Kosta gjort 1-0 efter knappt 15 sekunder. Man utökade till 2-0 efter drygt 3 minuter innan VGIF alls var med i matchen. Efter 9 spelade minuter reducerade VGIF till 1-2 genom Hampus efter ett fint utkast från Rasmus. VGIF försökte och försökte och lyckades tillslut kvittera med 25 sekunder kvar. Återigen var det Hampus som höll sig framme fint assisterad av Jon.

 

IMG_0973.JPG

I match 3  mot Orrefors var det VGIF som satte full fart från start. 2-0 efter 35 sekunder med mål från Hampus och Gholam. Frans utökade till 3-0 efter 5 spelade minuter och VGIF skapade sedan mängder med målchanser men 3-0 stod sig matchen ut.

Match fyra mot Flygsfors/Gadderås blev en händelserik tillställning. VGIF gjorde 1-0 i minut 2 där undertecknad inte såg vem som var sist på bollen(Frans? Simon?). F/G kvitterade på straff efter 5 minuter och gjorde 1-2 minuten efter. VGIF kvitterade dock nästan omgående genom Erik J framspelad av Ali. Sen blev det några lugna minuter innan målskyttet fullständigt exploderade efter 13 minuter. På lite drygt 2 minuter hann vi med

3-2(Erik J), 3-3, 4-3(Max) och 5-3(Max) innan matchen var slut.

I sista matchen mot Påryd räckte ett oavgjort resultat för att VGIF skulle ta sig vidare. Påryd gjorde dock tidigt 0-1 och i en mycket jämn match lyckades inte VGIF få in bollen. Istället gjorde Påryd sent 0-2 och VGIF åkte därmed ur turneringen.

VGIF - Lindås/Långasjö 0-2

VGIF - Kosta IF 2-2(Hampus*2)

Orrefors IF -VGIF 0-3(Hampus, Gholam, Max)

Flygsfors/Gadderås IF - VGIF 3-5(Erik J*2, Max*2, Okänd)

VGIF  - IFK Påryd 0-2

Inför EIS Swedbank Cup

Imorgon (4/1) är det dags för den årliga Swedbank cup i Emmaboda Sporthall.

 

18.00 VGIF - Lindås/Långasjö

19.00 VGIF - Kosta IF

20.20 Orrefors IF -VGIF

21.00 Flygsfors/Gadderås IF - VGIF

22.20 VGIF  - IFK Påryd

Följande spelare är uttagna:

Rasmus Slättman
Samuel Häggbring

Emil Fagerström
Jon Eriksson
Frans Svensson
Johansson Erik
Reza Ibrahimi

Alireza Jafari
Gholam Reza Ataji
Simon Welander
Max Welander
Hampus Karlsson

IMG_0960.JPG

Allsbocupen 2018

Första matchen för dagen spelas mot Orrefors och det är två rätt avvaktande lag som möts. Det bjuds på knapert med målchanser och matchen slutar mållöst.

Andra matchen är mot Gullabo/Gullaboås och här är det ett helt annat VGIF som vågar ta sig framåt och kan börja få utdelning framåt. Max avgör fram till 3-1 i slutskedet. Övriga målskyttar Gholam och Hampus.

Inför sista matchen var avancemanget redan säkrat. VGIF gör tidigt 2-0 och står starkt emot senaste årens cupdominanter Lessebo. Tillslut blir det ändå lite lägen och Lessebo kan kvittera. Målskyttar Emil och Najib.

IMG_1075.JPG

Semifinalen blir därmed mot turneringens skräll Kosta som med en ultradefensiv håller VGIF stången ända tills det återstår nån minut då VGIF genom Daniel till slut hittar en öppning. Samma Daniel kan i slutskedet stänga matchen med ett ytterligare ett mål, 2-0.

Finalen spelas mot storfavoriten Lindås/Långasjö och det är en avvaktande första halvlek. L/L kan dock få in ledningsmålet via en riktig läckerbit. Matchen är jämn men det är L/L som har de hetaste lägena. Bland annat att par träffar i målramen. Till slut kommer också 2-0 och det är återigen tidigare VGIF-spelaren Anton N som står för ytterligare en godbit.

Med ett par minuter kvar kommer Jon fri och reducerar men då tycker domaren att det i stället ska vara frispark då Jon blivit upphakad i skottögonblicket. För att kompensera felaktigheten ger domaren ett felaktigt rött kort till L/L-spelaren. VGIF kan inte utnyttja övertaget utan L/L tar hem segern.

VGIF gör som helhet en fantastik insats men ska vi vinna mot denna typen av lag måste vi ha marginalerna med oss.

Inför Allsbocupen 2018

Imorgon(1/12) är det dags för Allsbocupen i Johansfors. VGIF har lottats i grupp B tillsammans med Orrefors, Lessebo och Gullabo/Gullaboås.

11.00 Orrefors - VGIF

12.20 Gullabo/Gullaboås - VGIF

13.40 VGIF - Lessesbo

Truppen:

Rasmus Slättman
Jon Eriksson
Daniel Barriento Eriksson
Frans Svensson
Emil Fagerström
Fredrik Tillberg
Max Welander
Simon Welander
Reza Bayat
Hampus Karlsson 
Gholam Reza Ataji

VM i tennis 2018

VM i tennis är nu avlutat efter att Jonas Svensson besegrat Niklas Lundmark i finalen med 2-0(6-4, 6-1), stort grattis Jonas!

Vi i tennissektionen vill även passa på att tacka samtliga deltagare för att ni var med i år och hoppas att ni återkommer även nästa år! Här nedanför finns samtliga resultat från slutspelet.

VM 2018 klar.png

Växjö BoIS - VGIF

Sista omgången och VGIF begav sig till Fagrabäck i Växjös utkanter för en match som betydde väldigt mycket. Förutsättningarna för VGIF var att vi var tvungna att vinna om båda de andra bottenkollegorna vann för att inte åka ur. Matchen börjar jämnt innan Växjö tar över allt mer. VGIF gör dock första målet i minut 25 när Frans sprintar runt på kanten och serverar Anton öppet mål. Växjö har det mesta av spelet halvleken ut. Chansmässigt är det jämnare. Fredrik missar en nick från nära håll medan Växjö får ett mål bortdömt för offside. De har också en farlig frispark som Marco elegant kan avstyra. Kvitteringen kommer till slut på ett inlägg mot bortre stolpen där Växjöspelaren helt ren kan stöta in bollen. Halvleken avslutas med en chans för VGIF och det är Ali som får den. Tyvärr går avslutet utanför trots bara en utespelare kvar att överlista i hemmaburen. Värt att notera är också en dubbelutvisning, en situation som dock undertecknad helt missade då det var utanför spelet. Gholam fick i alla fall följa resten av matchen från läktaren. I andra halvlek händer allt. VGIF börjar riktigt starkt och har ett flertal heta lägen, bland annat en frispark från Max. Från ingenstans gör istället Växjö 2-1 efter en mycket tveksam offsidesituation

IMG_2461.JPG

Hela idrottsplatsen, inklusive huvuddomare och hemmalag, väntade på en flagga från assisterande domaren. En flagga som dock aldrig kommer. Med ca halvtimmen kvar satsar VGIF allt mer framåt. Det blir också ett par bra lägen, men den stora chansen kommer i minut 70 när Simon E fälls och domaren pekar på straffpunkten. Jon kliver fram men placerar straffen utanför. Ett fortsatt offensivt VGIF öppnar sig naturligt bakåt, och bara några minuter senare kontrar Växjö in sitt tredje mål. Då bottenkollegorna samtidigt leder sina matcher klart är läget mycket besvärligt. Hoppet tänds dock och det är Simon E som tänder det. Först går han in stenhårt i en duell med målvakten som tappar bollen och Simon placerar in den i det öppna målet. Assisterande domaren vinkar för frispark men domaren dömer mål. Ingen hade nog blivit upprörd om detta mål dömts bort. Sen, bara någon minut senare, får han en passning några meter utanför straffområdet, drar en gubbe och smäller in kvitteringen i bortre krysset. VGIF går stenhårt för ett segermål med mycket folk framåt. Ytorna bakåt blir dock stora och kvicka Växjöspelare kontrar in ett nytt mål någon minut från slutet. VGIF försöker helhjärtat ända in i slutet men matchen slutar 4-3 och det innebär en blytung degradering.

Marco-Max, Simon e, tillberg, Jon- Ali, Simon, Gholam, Daniel, Frans- Anton

In kom Bujar, Emi

Mål Simon E x 2 och Anton

Assist Frans

Inför Växjö BoIS - VGIF

På lördag(6/10) möter herrlaget Växjö BoIS i en otroligt viktig match. Ta med alla du känner så hejar vi fram laget till 3 poäng! Avspark klockan 13.00 på Fagrabäck (Österleden 70, 352 42 Växjö).

Truppen:

Marco Fransson
Jon Eriksson
Fredrik Tillberg
Max Welander
Simon Eriksson
Simon Welander
Frans Svensson
Johansson Erik
Daniel Barriento Eriksson
Gholam Reza Ataji
Anton Malmqvist
Reza Bayat
Rasmus Slättman
Emil Fagerström
Bujar Bekteshi
Alireza Jafari

IMG_2935.JPG

VGIF - Konga SK

I den 21a och näst sista omgången tog sig Vgif an konga som inte hade något att spela för. Att vgif har det syntes tydligt från start då det var hemmalaget som förde spelet under inledningen. I den 13 minuten tar man också ledningen efter en stark prestation av Anton nere längs kortlinjen som mynnar ut i ett inlägg som Erik j kan stöta in från nära håll. Vgif fortsätter styra och kan ofta hota med farliga bollar mot sina snabba yttrar. Det är också en sån situation som ger nästa mål när Frans precis hinner före sin back på en djupledsboll. Backen fäller Frans, straffen är solklar och Jon sätter sin tredje straff för året. 2-0 i paus kändes tryggt. Men direkt i andra är konga hetare och skapar lite tryck. Följden blir bland annat ett par fasta situationer och det är på en sån konga reducerar efter att Marco i målet inte fått iväg bollen tillräckligt långt. Många tror nu att vgif ska falla tillbaka till det ängsliga spel som präglat den tidiga hösten. Så blir dock inte fallet utan vgif tar åter över mer och mer av spelet. Trots att det känns lugnt i allmänhet förutom vid några fasta situationer där konga är erkänt farliga så är det en lättnad när Erik j på en vacker kontring punkterar matchen med tre minuter kvar. Segern är säkrad och vgif ger sig själva ett bra utgångsläge inför avslutningen kommande helg.

Mål Erik j x 2, Jon Ass Anton, Daniel

IMG_3337.JPG

Inför VGIF - Konga SK

På lördag(29/9) möter herrlaget Konga SK i en otroligt viktig match i bottenstriden. Ta med alla du känner så hejar vi fram laget till 3 poäng! Avspark klockan 15.00 på Widavallen.

Truppen:

Marco Fransson
Fredrik Tillberg
Simon Eriksson
Jon Eriksson
Max Welander
Simon Welander
Frans Svensson
Daniel Barriento Eriksson
Reza Bayat
Gholam Reza Ataji
Erik Johansson
Anton Malmqvist
Alireza Jafari
Rasmus Slättman
Emil Fagerström

IMG_3337.JPG

Norrhults BK - VGIF 1-2(1-1)

På en ganska sönderregnad plan i Norrhult blev inte matchens inledning någon direkt höjdare. Båda lagen hade svårt att få kontroll på spelet då planen var ojämn, blöt och det blåste kraftigt. Hemmalaget tog ledningen efter 14 spelade minuter efter att Marco oturligt halkat när han skulle ut och boxa ett inlägg och Norrhultspelaren enkelt styrde in bollen i öppet mål.

Efter målet var Norrhult det bättre laget fram till att VGIF från ingenstans lyckades kvittera i minut 26. Daniel slog en underbar djupledsboll som Erik J mötte på ett tillslag och placerade bredvid målvakten. Efter detta tog VGIF tag i taktpinnen och skapade lite chanser samtidigt som himlen öppnade sig och det började regna kraftigt i sidled.

Norrhult kom ut som det mest taggade laget i andra halvlek och var det bättre laget första 15, dock utan att skapa några direkta farligheter. Sen blev det som i första halvlek att VGIF tog över och det skapades 3 riktigt bra chanser innan Bujar tillslut kunde sätta 1-2 efter 73 minuter. Det var återigen Daniel som slog en passning i djupet som Bujar helt fri placerade in bakom målvakten. 

IMG_3296.JPG

Norrhult flyttade omgående upp mycket folk och VGIF drog sig tillbaka onödigt mycket vilket ledde till en hel del stökiga situationer framför Marco i målet. VGIF lyckades dock hålla ut och klättrade i och med detta upp på kvalplats.

Målskyttar: Erik Johansson, Bujar Bekteshi

Assist: Daniel Barriento Eriksson*2

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell

Inför Norrhults BK - VGIF

Imorgon(22/9) möter herrlaget Norrhults BK i en otroligt viktig match i kampen om nytt kontrakt. Avspark på Odenplan i Norrhult klockan 13.00.

Truppen:

Marco Fransson
Jon Eriksson
Emil Fagerström
Max Welander
Simon Welander
Daniel Barriento Eriksson
Erik Johansson
Alireza "Jaffa" Jafari
Reza Bayat
Gholam Reza Ataji
Najib Heydarzada
Rasmus Slättman
Alireza Jafari
Anton Malmqvist
Joakim Andersson
Bujar Bekteshi

IMG_3030.JPG

VGIF - Moheda IF 1-4(0-3)

Moheda kom till Widavallen och verkade ha bestämt sig för att avgöra det här tidigt då det redan efter 8 minuter stod 2-0 till bortalaget. Rejäl uppförsbacke för VGIF men man lyckades ändå komma in matchen när Moheda slog av på takten.

 

Några direkta målchanser skapades dock inte trots att VGIF pressade fram 3-4 riktigt bra lägen men man fick inte riktigt till sista passen. Moheda stängde istället halvleken med 0-3 i matchminut 45.

VGIF gjorde 3 byten i paus och rivstartade verkligen men en farlig chans redan efter en minut. I minut 53 kom också reduceringen när Daniel frispelade Samuel som helt fri säkert rullade in bollen.

VGIF fortsatte att sätta tryck och skapade ytterliggare 4-5 riktigt bra chanser men Mohedas målvakt gjorde en kanonmatch. Något ytterligare mål för VGIF blev det inte utan istället så satte Moheda 1-4 med bara några minuter kvar.

Målskytt: Samuel Häggbring

Assist: Daniel Barriento Eriksson

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell

IMG_1711.jpg

Inför VGIF - Moheda IF

På lördag (15/9) möter herrlaget Moheda IF på Widavallen avspark 13.00.

Truppen:

Marco Fransson
Jon Eriksson
Fredrik Tillberg
Frans Svensson
Emil Fagerström
Simon Eriksson
Simon Welander
Reza Bayat
Anton Malmqvist
Samuel Häggbring
Daniel Barriento Eriksson
Alireza Jafari
Alireza Jafari
Gholam Reza Ataji
Rasmus Slättman
Max Welander

IMG_2478.JPG

Liatorp/Eneryda - VGIF 2-2(1-0)

Det blev en jämn start på lördagens bortamatch mot serieledarna Liatorp/Eneryda och det dröjde till minut 15 innan Liatorp skapade matchens första målchans. Bara minuten senare skapade VGIF sin första för dagen när Samuel snodde bollen av en försvarare och lobbade bollen över Liatorps målvakt som befann sig utanför eget straffområde. Det hindrade honom dock inte från att rädda bollen med händerna och den tillresta VGIF-publiken väntade på att årtusendets solklaraste röda kort skulle delas ut. Linjedomaren som befann sig närmst händelsen tyckte dock att ett inkast till VGIF var en rimligare bestraffning för regelbrottet.

VGIF taggade till ordentligt efter domarens fadäs och spelade riktigt bra kommande 15 minuter. Då klev Liatorp upp och satte 1-0 på en hörna där  bollen både var i ribban och rensades undan på mållinjen innan den tillslut petades in bakom Marco.

IMG_2562.JPG

Lagen skapade varsin riktigt bra chans till innan domaren blåste av halvleken. VGIF inledde även andra halvlek bra och efter 54 spelade minuter kontrade VGIF snabbt och Daniel avslutade ett vackert VGIF-anfall med att skruva in bollen i krysset.

Liatorp fortsatte att hota framåt med sin tyngd och Marco tvingades inte långt efteråt till en riktig kanonräddning. Men det var istället VGIF som gjorde nästa mål. Daniel slog ett inlägg till Reza Bayat som plockade ner bollen, skottfintade sig förbi sin back och hur säkert som helt placerade in 1-2 med 20 minuter kvar av matchen.

Liatorp påbörjade nu sin forcering och skickade långboll på långboll upp mot VGIF's straffområde och tvingade Marco till storspel i målet. Tyvärr så kom 2-2 målet när en frispark nickades i mål med 10 minuter kvar av matchen. Sista 10 blev spelet sedan väldigt ostrukturerat där både VGIF och Liatorp hade bra chanser att avgöra men fler mål blev det inte.

Målskyttar: Daniel Barriento Eriksson, Reza Bayat

Assist: Samuel Häggbring, Daniel Barriento Eriksson

Matchinfo Smålandsfotbollen

Tabell

Ingelstads IK - VGIF

VGIF åkte till Ingelvi för att i fjortonde omgången möta topplaget Ingelstad. Och man använde sin sjätte målvakt på dessa matcher då det i fredags var dags för Fredrik att ställa sig i mål. Första halvlek är tämligen jämn där Ingelstad främst skapar via två bra frisparkslägen. Det ena slarvar man bort och det andra kan Fredrik rädda.

VGIF skapar inte heller mycket, närmast är Linus som i fritt läge inte lyckas få ordning på bollen på en mycket ojämn plan. Detta gjorde att det konstruktiva spelet blev lidande för bägge lagen. I slutskedet av halvleken lyckas dock Ingelstad spela sig igenom till ett friläge. Fredrik kommer ut och fäller anfallaren med straff och mål som följd.

IMG_1856.JPG

Direkt i andra halvlek är Ingelstad mycket nära ytterligare ett mål men felträffen som lurar alla tar i innerstolpen. Fredrik får strax därefter briljera med en fin räddning längs marken. VGIF tar över allt mer men ingelstad är starka defensivt. I minut 68 lyckas de sen få in sitt andra mål, ett mål som retligt seglar in efter en touch på en försvarare.

VGIF ökar sen farten ordentligt och hjälps av en rejält klantig utvisning på en hemmaspelare som slår bort bollen långt efter signal. Sista kvarten är det bara Vissefjärda, hörnor skapas i parti och minut, det dyker upp lite halvlägen här och där men avsluten är för det mesta uddlösa. Ingelstad reder ut stormen och gör som topplagen brukar göra, vinner utan att imponera.

Skribent: Niklas Lundmark

bottom of page