top of page

Tre poäng efter upphämtning

Samuel Ekström

2 maj 2022

I fredags satte sig herrlaget i bussen och åkte till Bäckebo för säsongens tredje seriematch.

Matchen började jämnt, hemmalaget har lite mer boll men GIF kan flertalet gånger hota hemmalagets backlinje i djupled. Efter cirka 20 minuter tar Bäckebo ledningen efter att en hemmaspelare kunnat slå in en retur i öppet mål.

 

GIF svarade snabbt och det var återigen Erik Johansson som slår till med ett skott en bit utifrån som vackert knorrar sig in i krysset. Precis innan halvleken var över skulle Bäckebo ta ledningen på nytt när en anfallare når högst på en frispark och kan nicka in bollen bakom Fredrik (som fick hoppa in efter att Erik W fått kasta in handduken på uppvärmningen).  

Andra halvlek hann knappt starta innan Bäckebo utökade till 3-1 när samma hemmaspelare kommer fri. Max kunde reducera till 3-2 innan timmen var spelad, assisterad av Erik.

 

GIF har efter det svårt att etablera något tryck mot hemmalaget som nu helt förlitar sig på längre bollar mot sina forwards. Efter en sådan boll i 80:e så ledsnar en hemmaspelare på att inte få några frisparkar med sig och sparkar ned Max med direktrött som följd. GIF får av detta såklart ny energi och med 5 minuter kvar kan Max nicka in kvitteringen efter att målvakten räddat ett skott från Emil.

Man var dock inte nöjda med 1 poäng ikväll utan kunde efter kvitteringen trycka ned Bäckebo ytterligare, och i 90:e minuten skarvar Carla in segermålet efter att Erik skjutit på en hörna. Hemmalaget får någon minut att forcera efter detta men GIF kan stå emot och kan efter en mycket bra insats åka från Bäckebo med säsongens första poäng och seger!

bottom of page