top of page

Oavgjort i Loverslund

Samuel Ekström

23 apr. 2024

I fredags spelade GIF säsongens första bortamatch mot Möre BK på en blåsig gräsplan i Loverslund. Matchen började jämnt och GIF skapade ett par farliga chanser på fasta situationer, men allt eftersom halvleken pågick så var det Möre som lyckades bäst med att få ihop ett fungerande passningsspel och GIF blev långa stunder tillbakatryckta och anfallsförsöken mer sporadiska och korta. Det kändes därför helt logiskt när Möre tog ledningen efter att deras notoriska målskytt Julius Schwere snappat upp en hemåtpass som blev alldeles för lös och fri med Rasse placerade in bollen i bortre. Efter detta hittade GIF ändå vägar framåt även om spelet inte stämde, och både Max och Carla hade bra chanser att kvittera innan halvtid.


I andra halvlek spelade GIF upp sig och tryckte trots en bister motvind tillbaka Möre, och med cirka 20 minuter kvar kom kvitteringen, då både Carla, Victor och Linus vinner flera dueller på Möres planhalva och tillslut kan få fram bollen till Max som kan placera in 1-1 vid stolproten. Med 7-8 minuter kvar hamnar sen GIF fel i pressen på vänsterkanten, man kommer sent in i flera situationer och det hela avslutas med att ett hårt inlägg touchar Emil, får extra hjälp av vinden och går i en båge över Rasse till 2-1 Möre. GIF gav trots det snöpliga målet inte upp, lyckades skapa en forcering och med enstaka minuter kvar presterar man ett (av få i den här matchen) vackert anfall där Erik och Malte kombinerar sig in i straffområdet till vänster, Malte kommer till inspel i mitten där John kommer stormande från sin högerbacksposition och forcerar in kvitteringen. Ett vilt firande bland bortaspelare och supportrar utbryter, och i ren frustration snackar en hemmaspelare till sig sitt andra gula kort och blir utvisad. Det hinner uppstå ett par situationer till sista minuterna när två trötta lag blir långa, men det blir inga fler mål och GIF kan fira sin första poäng i division 5 den här säsongen, en poäng som utifrån målchanser inte kändes orättvist även om första halvlek var tuff.


Ny match spelas redan på torsdag (25/4), då är det dags för riktig hemmapremiär när Persnäs åker hela vägen från norra Öland. Avspark 18.30, ses där!

bottom of page