top of page

Nya matchreferat!

Samuel Ekström

18 juni 2024

Vi har hunnit med att spela större delen av vårsäsongen, och undertecknad tänkte skriva en kortare summering av matcherna hittills.


Efter förlusten mot Orrefors var det ett revanschsuget VGIF som tog emot Runsten/Möckleby hemma, och trots ett tidigt underläge kunde GIF vända 0-1 till 3-1 och ta säsongens första (och tyvärr hittills enda) seger efter en energifylld insats!


Sedan dess har VGIF haft en tung period med bl.a. en del skador vilket gjort att unga killar fått visa framfötterna. Victor har gjort flera stabila insatser på mittfältet och både Ebbe och Liam har fått göra debuter i seriesammanhang och skött sig väl! Matcherna i sig har dock inte varit så mycket att skriva om, det blev förlust med 5-0 mot Kalmar AIK och 12-0 mot Borgholm (efter att GIF fastnat på Ölandsbron och kommit sent till matchen).


Härefter kom serieledarna Primetime till Widavallen, vilket föranledde ett besök från Barometern! Tyvärr fick reportern en sprucken korv och vi fick endast en fjäder i betyg för den (han provade inte våra grillade hamburgare), men planen fick ett bra betyg och publiken ett godkänt utifrån förutsättningarna. Matchen slutade med förlust 6-0 mot ett lag som har för mycket individuell skicklighet för den här nivån.


I matchen efter fick ett sargat GIF slut på måltorkan, men trots att GIF kämpade väl med en tunn trupp (avbytarbänken bestod av Jaffa, tränare Johan samt lagledare Axel och Jocke) kunde Böda/Högby göra två sena mål och vinna med 3-1.

Senaste matchen var en ny hemmamatch mot Tvärskog, där GIF stod upp bra i första halvlek och hade 1-1, men där ett formstarkt Tvärskog gick ifrån i andra halvlek och till slut vann med 7-2.


Trots alla dessa matcher är vårsäsongen långt ifrån slut, imorgon åker vårt lag till Torsås för att möta Torsås/Norra Tång, och sedan väntar två mycket viktiga matcher när GIF återigen möter lag på undre halvan då man först åker till St Sigfrid för att ta revansch för premiärförlusten (avspark 25/6 kl 19), och sedan avslutar vi vårsäsongen rejält den 30/6 då vi först öppnar upp Widavallen för familjedag, med invigning av vår nya multiarena och diverse aktiviteter (se separat info), och sedan bjuder vi på inträdet när Möre BK kommer på besök kl 16!

bottom of page