top of page

Förlust i seriepremiären

Samuel Ekström

17 apr. 2024

GIF inledde återkomsten i division 5 i lördags mot välkänt motstånd i form av St Sigfrid, vilka vi spelade oavgjort emot i Toyota Cup på försäsongen. Tyvärr blev det en förlust med 5-3 på konstgräset i Emmaboda, där GIF hämtade upp underläge 0-2 och 2-3, men tyvärr inte orkade resa sig när Sigfrid gjorde 4-3 med 20 minuter kvar. Målskyttar för GIF blev Max (2 mål) och Samuel.

Jag pratade lite kort med Coach Johan efter matchen, som sa såhär:

”Det blev inte riktigt den premiären vi hade hoppats på. Det trots att vi från start tar tag i matchen och under de första 15 min. känns det som att det skulle bli en rolig kväll. Kanske var det även det som spelarna kände för sen gör vi enkla misstag och tappar det totalt. Vi lyckas göra ett par mål och går till halvleksvila med 2-2 på resultattavlan. Men vi kommer aldrig in i matchen igen utan förlorar en dålig genomförd match med 3-5.

Jag brukar inte vara kritisk, men det här var långt ifrån acceptabelt.”

Vi tar nya tag redan idag (fredag 19/4), då blir det gräspremiär för i år när vi åker till Loverslunden och möter Möre BK klockan 19. Ta på er understället och kom och heja fram oss till nya poäng!