top of page

Debut & Comeback

Samuel Ekström

Herrlaget har hunnit med att spela två nya hemmamatcher sedan sist, tyvärr har det blivit två stycken förluster. Förra helgen var det match mot Runsten/Möckleby, där bortalaget tidigt tog kommandot och gick upp i en rättvis 2-0 - ledning.

GIF kunde dock hämta upp till 2-2 efter att en bortaback först styrt in Emils inspel i mål och Michaiel fått göra sitt första seriemål tidigt i andra halvlek. R/M återtog ledningen med kvarten kvar efter att en lång frispark skarvats förbi Erik i målet och den här gången kunde inte GIF resa sig.

Den här helgen hoppades vi på revansch när Möre BK gästade Widavallen men dom förhoppningarna grusades ganska omgående när Möre tar ledningen redan efter fyra minuter. Större delen av, den förvisso inte helt opartiska, publiken och tränarbänken tyckte Möre-spelaren var offside men linjedomaren höll flaggan nere. Möre var klart starkast i inledningen och kunde utöka ledningen till 0-2 innan 10 minuter var spelade.

GIF spelade upp sig efter målet och hade bud på mål där Max var närmast med en ribbträff men den här eftermiddagen kunde vi inte hämta upp ett tvåmålsunderläge. I andra halvlek revanscherade sig domaren genom att dela ut en mkt tveksam straff till GIF, men tyvärr slogs den över.

Det blev istället Möre som gjorde matchens sista mål när GIF blottar sig bakåt och matchen slutar 0-3.

En lite gladare nyhet är att John Welander äntligen fick göra A-lagsdebut för moderklubben! John presenterades som nyförvärv redan 2018 men debuten har pga skador dröjt tills idag. Utöver det så var också Jaffa tillbaka i laget och Magnus Björnlund gjorde comeback på innermittfältet.