top of page

Cupslutspel och Seriepremiär!

Samuel Ekström

9 apr. 2024

Vårkänslan har äntligen infunnit sig, och detta lagom till det blivit dags för seriepremiär! På lördag kommer våra herrar inleda säsongen i division 5 SÖ med att möta St Sigfrid på konstgräset i Emmaboda, avspark 12.00!

Innan det är dags för seriepremiär så kommer herrlaget hunnit spela en till match, då de efter ett väl genomfört gruppspel spelar slutspel i Toyota Cup! Detta efter att ha spelat 2-2 mot kommande seriekollegan St Sigfrid, och sedan besegrat både Trekanten (5-1) och Alsterbro (4-2).


Det har blivit vissa förändringar på spelarsidan, då Elyas Bonyadi och Zaid Salih valt att lämna för Emmaboda IS. Det har dock tillkommit många nya ansikten, och vi hälsar Ilyas Khan, Mahdi Ahmadi, Malek Ahldad, Alex Jensen, Amir Bonyadi, Ammar Ghazi och Adrian Karlsson välkomna till VGIF!


Slutspelet inleds med ”hemmamatch” på konstgräset i Emmaboda, då Widavallen fortfarande måste vila inför en lång säsong. Matchen spelas tisdag (dvs idag!) kl 19.30. Motståndet är hårt, då förra årets topplag i division 4, Kalmar Södra, ska ta en tur till Emmaboda.

Vi hoppas att ni vill komma och stötta vårt herrlag både idag och på lördag, och som förberedelse så pratade vi också med vår tränare Johan Karlsson, som nu går in på tredje året i föreningen.


"ÄNTLIGEN!!

Nu kickar säsongen 2024 igång på allvar. Vi gick vidare från gruppen i Toyota-cup och ställs nu mot ett starkt div.4 lag i form av Kalmar Södra. Men starka, det är även vi. Det kommer bli en riktigt svår nöt att knäcka men vi kommer ge allt för att ge oss själva möjligheten till ett bra resultat. Med det här gänget kan allt hända. 😁💪

 

På lördag drar seriespelet igång och det känns som att vi är beredda. Vi har haft en ganska svajig försäsong vad gäller träningsnärvaron p.g.a att sjukdomar avlöst varandra i truppen. Men nu känns det som att det börjar bli under kontroll. Trots detta så har försäsongens matcher sett bra ut. Vi har stundtals visat upp ett mycket bra spel, fina insatser inställningsmässigt och producerat mycket mer chanser än vi gjort tidigare säsonger. Faktiskt tycker jag att vi dessa matcher har visat en höjd och jämnhet som har saknats föregående år. Vi är redo för att ta oss an uppgiften att spela kvar Vissefjärda i div.5. Visst, det är en tuff serie men jag tror verkligen att vi har alla möjligheter som finns för att lösa detta.

Ses på Widavallen //Johan"

bottom of page