top of page

Äntligen dags för höstsäsong!

Samuel Ekström

11 aug. 2023

Det är länge sedan vi uppdaterade om herrlagets matcher här på hemsidan, vilket jag ber om ursäkt för. En hel vårsäsong har hunnit förfluta, och på tisdag är det dags för höstsäsongen att dra i gång i Söderåkra! Vårt herrlag kämpade väl föregående säsong, men trots detta slutade den tyvärr med degradering till division 6. GIF placerades i en riktigt rolig div 6 Nybro med välkända lag och korta resor, i vilken GIF ligger 3:a efter 9 omgångar. Undertecknad tänkte försöka sammanfatta våren lite kort.


I truppen har det hänt en del. Flertalet egna produkter har valt att återvända till föreningen, däribland Linus Frisk, Anton Björnbom och vår notoriske målskytt (och före detta målvaktstalang) Samuel Häggbring. Rasmus Slättman har också valt att återuppta fotbollskarriären och Emil Fagerström och Anel Tanovic har återvänt till föreningen. Utöver detta har truppen fyllts på med flertalet ungdomar. Oskar Gunnarsson valde tyvärr att följa med IFK Påryd upp i division 4 och lämnade därmed föreningen efter många år, men i övrigt hölls fjolårslaget intakt.


Matcherna då? GIF har hunnit med att spela lite mer än hälften av matcherna i serien. Av dessa har GIF bara har förlorat en (en jämn match mot Flygsfors/Gadderås som slutade 1-0), men hela fem oavgjorda matcher gör att det bara blivit tre segrar. Den första av dessa segrar togs i premiären i en bortamatch mot seriefavoriten Tvärskog, där GIF stod för en mycket stark andra halvlek och vände underläge till seger 3-2 framför ett stort och ivrigt påhejande bortafölje. GIF fortsatte sedan med en oavgjord hemmapremiär mot Söderåkra (3-3) innan ärkerivalen Emmaboda IS besegrades på bortaplan med 1-0 efter att Emil gjort enda målet på straff.


Härefter följde en liten svacka där GIF gick segerlösa i fem matcher (0-0 mot Flerohopp, 0-1 mot Flygsfors/Gadderås, 3-3 mot Örsjö, 1-1 mot Bergkvara och 2-2 mot Gullabo/Gullaboås). De två sista matcherna, mot Bergkvara och Gullabo/Gullaboås var dock tydliga steg framåt igen och det kom därför inte som någon större överraskning när GIF i sista matchen innan uppehållet stod för en stark prestation och återigen besegrade serieledande Tvärskog med 3-2, även denna gång efter att ha hamnat i ett tidigt 0-2-underläge.


GIF ligger alltså för tillfället på en tredje plats efter 9 omgångar, på samma poäng som tvåan Flerohopp. Det är dock en mycket jämn serie och faktum är att det bara skiljer fem poäng mellan GIF och Örsjö på åttonde plats medan det bara är fyra poäng upp till serieledande Tvärskog. Jakten på uppflyttning fortsätter på tisdag, då herrlaget åker till Söderåkra för match klockan 18.45. Den 26:e augusti klockan 12 är det sedan dags för derby på Widavallen, då hoppas vi se GIF besegra EIS inför storpublik (igen).


Slutligen bad vi vår tränare Johan Karlsson summera säsongen hittills, vilket han gör nedan;

”Nu är lite drygt halva säsongen spelad och vi går in till ett sommaruppehåll med en go känsla. Vårsäsongen har innehållit blandade känslor, men med en gemensam nämnare när vi sammanfattar den. "Vi är inte nöjda"...

Trots att vi möter hösten med vind i seglen och endast en förlust på hela våren så har hela lagets känsla varit att vi borde ha spelat till oss fler segrar än vi har gjort. Och framförallt gjort fler mål. Men som sagt, vi har vind i seglen och avslutade med en strålande insats där vi välförtjänt slår serieledarna. De sista matcherna har vi höjt oss både vad gäller insatsen, bollinnehav och inställning. Det ger mål och det ger resultat. Vi är på gång på allvar och ser fram emot en höst där vi på egen hand fortfarande har möjligheten att säkra uppflyttning. 💪

Stort tack för all support under våren, ni är guld värda.

// Coach J.K”

bottom of page