top of page

Chanser skapades

Samuel Ekström

I lördags var det dags för ny hemmamatch för herrlaget, och den här gången var det ett ganska välbekant motstånd i form av St Sigfrid. Matchen blåstes igång redan kl 12 och kanske var det lite väl tidigt för bortalaget från Nybrotrakterna, då det var GIF som tog ett klart grepp om matchen och pressade ner St Sigfrid första 20.

 

Bortalaget hade stora problem med passningsspelet och GIF kunde flera gånger vinna boll högt och anfalla mot bortamålet. Några superheta lägen skapades tyvärr inte och St Sigfrid kunde komma in i matchen och tvingade Erik till en jätteräddning när 2 bortaspelare kom fria mot honom.

Strax därefter kom också ledningsmålet efter att GIF rensat undan en hörna men tappat markeringen på det efterföljande inlägget, och Adam Krim kunde nicka in ledningsmålet för bortalaget.

Efter detta bytte halvleken skepnad och det var istället GIF som hade stora problem med passningsspelet och man fick återigen gå in i halvtidspausen med ett underläge 0-1.

Andra halvlek bjöd inte på något skönspel utan bestod av väldigt mycket kamp och ganska lite organiserat passningsspel, orken började dock tryta för bortalaget sista 20 och GIF kunde börja mata en hel del bollar mot straffområdet. Det skapades en del chanser där Carla fick en fin passning av en bortaförsvarare men avslutade friläget strax över och Erik W, som fick följa med upp på en hörna, nådde högst och nickade mot bortre där Gunnarsson kunde avsluta från nära håll men målvakten räddade även den nicken. Tyvärr stod sig fortsatt 0-1 när domaren blåste av en ganska grinig tillställning där känslan är att oavgjort hade varit mer rättvist. Vi får jaga revansch på fredag när vi möter Alsterbro (ett inte lika bekant motstånd) på Hindsjövallen.

bottom of page